Waanzinnige vrije trap Chelsea-killer Rashford voorkomt sportieve wraak

Manchester United heeft woensdagavond ten koste van Chelsea de kwartfinale van het toernooi om de League Cup bereikt. Marcus Rashford deed de formatie uit Londen, die de laatste zeven wedstrijden allemaal had gewonnen, opnieuw pijn. Bij Aston Villa was Anwar El Ghazi belangrijk.

Chelsea
Chelsea
1 - 2
Manchester United

Vooraf had Frank Lampard al aangegeven dat hij de bekerwedstrijd tegen Manchester United zeer serieus zou nemen. De coach van Chelsea had een slecht gevoel overgehouden aan de vorige ontmoeting met United, zijn debuut als hoofdtrainer in de Premier League. Bij de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen was de recordkampioen met harde cijfers te sterk voor Chelsea: 4-0. Dat terwijl de Londenaren in dit duel helemaal niet de mindere ploeg waren geweest.

De wedstrijd van woensdag stond voor Chelsea dus in het teken van sportieve revanche. Die kwam er echter niet. Twintig minuten voor rust kreeg United een strafschop, na een overtreding van Marcos Alonso op Daniel James. Rashford miste afgelopen weekend nog een penalty tegen Norwich City (Tim Krul keerde toen zijn inzet), maar de aanvaller voelde zich goed genoeg om nu toch weer naar voren te stappen. Doelman Willy Caballero werd de verkeerde hoek ingestuurd: 0-1.

Chelsea probeerde hierna om terug in de wedstrijd te komen en had veel balbezit. De defensie van United, aangestuurd door Harry Maguire, gaf in de eerste helft echter maar één schot op doel weg. In de tweede helft werd Chelsea gevaarlijker. Na twee gemiste kansen voor Calum Hudson-Odoi zorgde Michy Batshuyai na een knappe individuele actie en een hard schot langs Sergio Romero voor de verdiende gelijkmaker.

De supporters van Chelsea hoopten dat de thuisploeg hierna door kon drukken. United vond echter de controle terug en trok aan het langste eind dankzij een waanzinnige vrije trap van Rashford. Hij schoot de bal over de muur in de kruising voor de 1-2. Rashford heeft nu vijf keer gescoord tegen Chelsea, dat daarmee zijn favoriete tegenstander is. Tegen geen enkele andere club maakte Rashford meer doelpunten in het shirt van United.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Wolverhampton Wanderers

Aston Villa schakelde Wolverhampton Wanderers uit en dat was mede te danken aan een doelpunt van El Ghazi. De Nederlander opende na een halfuur de score, nadat hij was vrijgespeeld door Henri Lansbury. Het schot van El Ghazi niet erg goed in de hoek geplaatst, maar toch moest Wolves-doelman John Ruddy een antwoord schuldig blijven. Patrick Cutrone zorgde namens de bezoekers voor de gelijkmaker, voordat Ahmed Elmohamady uitgroeide tot de matchwinnaar.