VVV verzekert zich van transfersom voor gewilde Mlapa

Reacties

VVV-Venlo heeft de optie tot koop op Peniel Mlapa gelicht. De 28-jarige aanvaller werd afgelopen seizoen al gehuurd van Dynamo Dresden en heeft nu een driejarig contract getekend in Venlo. De kans is echter aanwezig dat Mlapa alsnog vertrekt.

VVV verzekert zich van transfersom voor gewilde Mlapa

De voormalig jeugdinternational van Duitsland, die tegenwoordig international is van zijn geboorteland Togo, heeft zich met vijftien goals in de Eredivisie immers in de kijker gespeeld van de nodige clubs. 'Het verbaast ons niet dat er veel interesse voor hem is uit binnen- en buitenland. Hier gaan we ons de komende tijd over beraden', zegt technisch manager Stan Valckx op de website van VVV, dat geen mededeling doet over het bedrag dat is betaald.

Maar Mlapa zou dus ook nog zomaar een seizoen voor VVV kunnen uitkomen. 'Hij heeft dit seizoen zijn kwaliteiten absoluut getoond en laten zien dat hij erg belangrijk is voor het team', weet Valckx. 'Met zijn snelheid, kracht en scorend vermogen was hij een belangrijke waarde voor de ploeg. We hebben op alle fronten ontzettend veel plezier aan hem beleefd, binnen en buiten het veld. Het is een knappe prestatie om vijftien doelpunten te maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die puike prestatie is andere clubs uiteraard niet ontgaan. Mlapa heeft zich in de kijker gespeeld bij clubs uit het Championship, Duitsland en Japan. Met de komst van de Italiaans-Duitse aanvaller Elia Soriano speelde VVV alvast in op een mogelijk vertrek van de clubtopscorer. De Venlonaren zijn sowieso al flink actief geweest door ook nog de Duitsers Thorsten Kirschbaum, Richard Neudecker en Steffen Schäfer aan te trekken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer P. Mlapa
Meer over P. Mlapa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.