VVV onderuit bij Go Ahead door late treffer Schenk

Go Ahead Eagles heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om promotie naar de Eredivisie. VVV-Venlo, dat zich via de play-offs moet proberen te handhaven, ging in Deventer met 1-0 ten onder.

Spectaculair was de wedstrijd allerminst, maar de thuisploeg creëerde meer kansen dan de Eredivisionist VVV. Met name Marnix Kolder was voor rust dicht bij een openingstreffer. De aanvaller kreeg de bal met het geluk mee, maar kon geen kracht in zijn schot brengen.

Zijn poging was lang de grootste kans van de wedstrijd, aangezien zowel VVV als Go Ahead moeite had om gevaar te stichten. De wedstrijd leek zodoende ook in een gelijkspel te eindigen.

Tien minuten voor tijd kwam daar echter verandering in. Xandro Schenk reageerde attent bij een corner van Deniz Türüc en opende met een volley de score. Met zijn treffer sleepte Schenk ook de overwinning uit het vuur.

Zondag staat de return in De Koel op het programma. Bij een gelijkspel of overwinning van Go Ahead Eagles degradeert VVV naar de Jupiler League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.