VVV komt tekort tegen matig presterend Groningen

Ondanks een niet al te best optreden heeft FC Groningen zondag drie punten gepakt in het duel met VVV-Venlo (3-2). Waar Groningen de eerste helft overtuigend speelde, zakte het na rust ver weg.

Na twintig minuten spelen stond Groningen al met 2-0 voor. Dusan Tadic opende na een kwartier de score in Euroborg. VVV maakte een hulpeloze indruk, zeker nadat Andreas Granqvist even later zijn elfde competitietreffer binnenkopte.

Het duel leek op een doelpuntenfestijn uit te draaien voor De Trots van het Noorden, maar een doelpunt van Dario Vujicevic bracht de spanning terug. Zijn afstandsschot werd door Granqvist van richting veranderd. Groningen bleef stoïcijns en herstelde via Nicklas Pedersen de marge naar twee: 3-1.

VVV rechtte de rug en kwam na rust prima uit de startblokken. Na een uur spelen scoorde Robert Cullen op aangeven van Ahmed Musa de 3-2. Het lukte Groningen vervolgens niet om los te komen van de degradatiekandidaat. Ook het inbrengen van Tim Matavz en Danny Holla bracht daarin geen verandering.

Tot opluchting van Huistra en zijn mannen miste VVV kwaliteit om de stand gelijk te trekken. Leandro Bacuna kreeg aan de overkant een uitgelezen kans om de winst veilig te stellen voor de thuisploeg, maar de negentienjarige middenvelder faalde één-op-één tegenover doelman Kevin Begois.

Gevolgen had de misser van Bacuna niet. De stand bleef zoals-ie was, zodat Groningen de drie punten pakte. De nederlaag betekende alweer de 22ste voor VVV. Daarmee is het momenteel de meest verliezende ploeg uit de Eredivisie. Hekkensluiter Willem II verloor tot op heden 21 keer.

Groningen houdt nummer vijf ADO Den Haag en nummer vier AZ in het vizier met respectievelijk één en twee punten achterstand. Voor VVV worden de zorgen alsmaar groter. De Limburgers blijven staan op de voorlaatste plaats met liefst acht punten achterstand op Excelsior, dat zaterdagavond won van Heerenveen. Foto: VI Images