Vroege wissels breken Lille op: met veldspelers op doel hard onderuit

Met tien tegen elf is Lille zondagmiddag onderuit gegaan op bezoek bij Strasbourg: 3-0. De vroege wissels van trainer Marcelo Bielsa zorgden ervoor dat de bezoekers eindigden met twee veldspelers op doel.

Al in de achttiende minuut minuut had Bielsa vanwege blessures twee keer moeten wisselen en in de 38ste minuut haalde hij Fode Ballo naar de kant. Dat kwam de bezoekers duur te staan toen doelman Mike Maignan na ruim een uur een rode kaart kreeg. Lille mocht geen andere doelman binnen de lijnen brengen, waardoor Nicolas de Préville onder de lat kwam te staan. De spits hield zijn doel tien minuten schoon, maar uit een hoekschop zorgde Jonas Martin voor de openingstreffer namens Strasbourg.

Bielsa greep in en besloot De Préville weer in de spits te posteren, waardoor Ibrahim Amadou de keepershandschoenen moest aantrekken. Ook de centrale verdediger bleek niet voor niets geen doelman, want door treffers van Dimitri Lienard (strafschop) en Jeremy Grimm liep de thuisclub in de slotfase nog uit naar 3-0.

Lille was het seizoen vorige week mede dankzij een doelpunt van Anwar El Ghazi, die ook nu de hele wedstrijd speelde, begonnen met een 3-0 overwinning op Nantes. Strasbourg had in de eerste speelronde juist nog begonnen met een flink pak slaag tegen Olympique Lyon (4-0).