Lille in de bres voor El Ghazi na gele kaart voor Nouri-eerbetoon

Reacties

Lille heeft het dinsdag in een statement opgenomen voor Anwar El Ghazi. De club heeft de Franse voetbalbond nadrukkelijk verzocht de gele kaart die de aanvaller zondag kreeg te seponeren.

Lille in de bres voor El Ghazi na gele kaart voor Nouri-eerbetoon

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Nantes zorgde El Ghazi voor het slotakkoord: 3-0. De ex-Ajacied trok na zijn treffer zijn shirt uit om zijn steun te betuigen aan Abdelhak Nouri. Onder zijn wedstrijdtricot had hij namelijk een shirt met 'Nouri 34' erop. Scheidsrechter Benoit Millot volgde de officiële regels en gaf El Ghazi een gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt.

Lille vecht die beslissing nu aan. 'Het was een sterk en oprecht gebaar waar Lille volledig achterstaat. Net als El Ghazi wil Lille zijn steun betuigen aan Nouri, zijn geliefden en Ajax in deze moeilijke tijden', luidt een statement op de clubsite. 'Deze dramatische omstandigheden rechtvaardigen de actie van El Ghazi en daarom heeft Lille bij hoge uitzondering aan de disciplinaire commissie van de bond gevraagd om de gele kaart in te trekken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.