El Ghazi draagt goal op aan Nouri bij winst op Ranieri

Het officiële debuut van Claudio Ranieri als trainer van FC Nantes is mede door Anwar El Ghazi uitgelopen op een fiasco. In de eerste speelronde van de Ligue 1 won de voormalig Ajacied met Lille simpel voor eigen publiek: 3-0. El Ghazi was goed voor de derde treffer, hij droeg zijn doelpunt op aan Abdelhak Nouri.

In de eerste helft werd niet gescoord in het Stade Pierre Mauroy, maar kort na rust zette Junior Alonso met een droge knal vanaf de rand van de zestien Lille op 1-0. Twintig minuten later benutte Nicolas de Préville een penalty voor de tweede treffer van de thuisploeg, waarna El Ghazi zijn moment pakte.

De flankspeler werkte twintig minuten voor tijd een voorzet vanaf links tegendraads binnen voor zijn derde treffer in dienst van Lille. De rechtsbuiten trok na het doelpunt zijn shirt uit om Nouri een hart onder de riem te steken. El Ghazi had een wit shirt met de naam en het rugnummer van Nouri onder zijn wedstrijdshirt aan en toonde deze na zijn goal. Na dit mooie moment, El Ghazi kreeg overigens wel een gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt, werd er niet meer gescoord.

Door de ruime winst staat Lille momenteel tweede in de Ligue 1. Alleen Olympique Lyon (4-0 tegen Strasbourg) scoorde meer in de eerste speelronde. El Ghazi speelt met zijn teamgenoten in de volgende competitiewedstrijd tegen de promovendus.