Vrije trappen-koning Parejo kan VAR-woede Valencia maar deels wegnemen

Reacties

Ook bij middenmoter Alavés is er geen einde gekomen aan het uitcomplex van Valencia. De ploeg van coach Albert Celades en doelman Jasper Cillessen was lang op weg naar die zo felbegeerde zege, maar de Oranje-international moest toch nog de volledig terechte gelijkmaker toestaan.

Vrije trappen-koning Parejo kan VAR-woede Valencia maar deels wegnemen
© Pro Shots
Alavés
Alavés
1 - 1
Valencia
Valencia

Omdat Valencia uiteindelijk niet won, zullen de giftige pijlen in de sinaasappelstad richting arbiter Jesus Gil Manzano en zijn VAR gaan. In de 25ste minuut schreeuwde heel Valencia immers om een strafschop. Denis Cheryshev (foto) wipte de pal handig over doelman Fernando Pacheco heen, waarna de sluitpost al liggend de Rus meenam. Cheryshev spreidde de armen in de lucht en diverse Valencia-spelers protesteerden. Geen penalty, was uiteindelijk het oordeel van VAR en arbiter.

Aanvoerder en steunpilaar Dani Parejo zorgde ervoor dat die woede even plaatsmaakte voor blijdschap. De middenvelder schoot bij een vrije trap de bal op majestueuze wijze in de bovenhoek (zie hieronder). Pachecho stond in die hoek, maar zal de bal slechts gehoord hebben. Parejo toonde eens te meer een vrijetrappenspecialist te zijn. In dat gilde heeft hij de laatste jaren maar één meester boven zich: Lionel Messi (zie tweet).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot overmaat van ramp voor de gasten werd het ook nog 1-1. Alavés ging meer drukken, was veel beter en Edgar Mendez zette dat overwicht om in de gelijkmaker. Cillessen bleek kansloos op de inzet omdat Francis Coquelin de bal nog van richting veranderde. Bij die gelijke stand bleef het mede door nog een knappe redding van Cillessen.

Valencia presteert dus op vreemde bodem nog steeds zeer slecht. Op 10 december werd het in de Champions League op bezoek bij Ajax 0-1, daarna werd in geen enkel belangrijk uitduel nog gewonnen. Alleen het verplichte bekernummer bij Logrones resulteerde in een zege, al was ook dat moeizaam. Mede door die slechte reeks is Valencia afgezakt tot de zevende plaats, Alavés staat vier plekken lager.

De dramatische reeks op vreemde bodem

Za 21 dec. 2019

Zo 19 jan. 2020

Wo 22 jan. 2020

Wo 29 jan. 2020

Di 4 feb. 2020

Za 8 feb. 2020

Wo 19 feb. 2020

Za 22 feb. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer Dani Parejo
Meer over Dani Parejo
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.