Vriendschap tussen Lampard en Cole leidt tot bijzondere transfer

Reacties

Ashley Cole gaat zijn oude ploeggenoot Frank Lampard helpen in de strijd om promotie naar de Premier League. De linksback heeft maandag een contract getekend bij Derby County.

Vriendschap tussen Lampard en Cole leidt tot bijzondere transfer

De 38-jarige Cole zat zonder club sinds zijn vertrek bij Los Angeles Galaxy in november en afgelopen weekend gaf Lampard al toe dat hij zijn goede vriend graag naar Derby County wilde halen. Inmiddels is de deal afgerond. Cole heeft tot het einde van dit seizoen getekend.

Voor Cole wordt Derby County de vierde Engelse club in zijn loopbaan. De 107-voudig Engels international kwam eerder uit voor Crystal Palace, Arsenal en Chelsea. Bij laatstgenoemde club, en bij het nationale elftal, speelde hij jarenlang samen met Lampard. De twee wonnen in 2012 de Champions League. Cole stond in 190 Premier League-wedstrijden op het veld met Lampard als ploeggenoot; met geen enkele veldspeler speelde hij meer competitieduels samen. 

Lampard is twee jaar ouder dan Cole en bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Derby County. The Rams staan na 28 competitiewedstrijden op de zesde plaats in het Championship en hopen met Cole aan boord te kunnen promoveren naar het hoogste niveau. De achterstand op koploper Leeds United bedraagt acht punten.

'Ik ben ontzettend blij dat we Ashley hebben kunnen contracteren', zegt Lampard op de website van zijn club. 'Hij is een geweldige speler en brengt veel ervaring met zich mee. Ik ken hem goed, van onze tijd samen bij Chelsea en het nationale elftal, en weet wat hij deze groep kan brengen. Ik weet zeker dat hij een positieve aanwinst zal zijn voor onze selectie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.