Vrees wordt waarheid: Süle moet ook EK uit het hoofd zetten

Reacties

Het seizoen voor Nicklas Süle zit erop en ook door het EK kan een streep. De 24-jarige verdediger van Bayern München liep zaterdag in het duel met FC Augsburg een scheurtje in zijn voorste kruisband op en ging zondag meteen onder het mes. Nu blijkt dat Süle op z'n vroegst volgend seizoen weer fit is.

Vrees wordt waarheid: Süle moet ook EK uit het hoofd zetten
© Pro Shots

Meteen na afloop van het Bundesliga-treffen sprak Bayern over een 'harde klap'. Bij monde van voorzitter Uli Hoeness geeft de club nu een update over de ernst van de blessure en het verdere verloop van het herstel. 'Nicklas moet zich richten op het volgende seizoen, zoveel is nu duidelijk. De operatie is goed verlopen, maar het is natuurlijk een groot drama. Het EK van komende zomer kan hij uit zijn hoofd zetten.' In het seizoen 2014/15 liep Süle bij 1899 Hoffenheim een soortgelijke blessure op.

Slecht nieuws ook voor bondscoach Joachim Löw, die in Süle juist de beoogde opvolger van Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels leek te hebben gevonden. Hummels werd bedankt voor bewezen diensten, mede omdat het tijd zou zijn voor een nieuwe generatie voetballers bij de nationale ploeg. Gezien de defensieve instabiliteit werd de voorbije maanden in de Duitse pers al meerdere keren gerept over een terugkeer van Hummels bij Die Mannschaft. Die roep zal nu ongetwijfeld opnieuw aangezwengeld worden.

Afgelopen zomer vertrok Hummels bij Bayern, om terug te keren bij Dortmund. Door het wegvallen van Süle ontstaat er nu ook een gat in de defensie van Bayern, waardoor een winters vertrek van Jérôme Boateng uitgesloten lijkt. Tegen Augsburg moest Bayern twee goals incasseren, waardoor de Duitse recordkampioen op tien tegentreffers staat na acht duels. Momenteel bezet de Beierse grootmacht de derde plaats op de ranglijst, maar Hoeness wil niet spreken over een crisis. 'We zijn staan slechts een punt achter op de koploper. Wil jij ons een crisis aanpraten?', zo vroeg hij aan een verslaggever van Sport1.

Voor Bayern staat dinsdag het Champions League-duel met Olympiakos voor de deur. In het weekend treft de ploeg van Niko Kovac 1. FC Union Berlin in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer N. Süle
Meer over N. Süle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.