'Horrordiagnose' Süle harde klap voor Bayern én Duitsland

Reacties

Waar ze al bang voor waren bij Bayern München is werkelijkheid geworden: Niklas Süle staat lang aan de kant. De 24-jarige verdediger heeft zaterdag tegen FC Augsburg een scheur in de voorste kruisband van zijn linkerknie opgelopen en wordt nog deze zondag geopereerd.

'Horrordiagnose' Süle harde klap voor Bayern én Duitsland
© Pro Shots

Hoelang Süle daardoor aan de kant staat meldt Bayern er niet bij, maar de club spreekt wel van een 'harde klap'. De 1 meter 95 lange mandekker geldt als de nieuwe Abwehrchef nu Mats Hummels is teruggekeerd naar Borussia Dortmund en Jérôme Boateng niet langer onomstreden is. De vraag is echter of trainer Niko Kovac dit seizoen nog over zijn defensieleider kan beschikken.

Ook voor de Duitse nationale ploeg is de zware blessure van Süle een flinke tegenvaller. Bondscoach Joachim Löw kon de rest van het jaar al niet meer beschikken over Manchester City-aanvaller Leroy Sané en nu valt de volgende sterkhouder weg met de EK-kwalificatieduels in november met Wit-Rusland en Noord-Ierland, waarin Die Mannschaft zich kan plaatsen, nog in aantocht.

De vraag is zelfs of Süle, die in het seizoen 2014/15 bij 1899 Hoffenheim al eens een vergelijkbare blessure opliep, op tijd fit is voor het EK van volgend jaar zomer. Bild gaat uit van minstens een half jaar afwezigheid. Bayern kan het er eigenlijk niet bij hebben, aangezien de defensie momenteel de achilleshiel is met tien tegengoals in acht competitieduels.

Bij Die Mannschaft is de verdediging eveneens een groot punt van discussie. Na de 4-2 nederlaag tegen Oranje in september werd de roep om de rentree van Hummels al sterker. Ongetwijfeld zal de discussie rondom een terugkeer van de door Löw afgeserveerde routinier weer losbarsten als de interlands eraan komen. Bild spreekt dan ook van een horror-diagnose.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.