Robert Lewandowski en Serge Gnabry onderstreepten hun grootse vorm. Maar voor Bayern München was het niet genoeg voor een zege bij FC Augsburg.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 2
Bayern München

Op Lewandowski staat dit seizoen geen maat. De Poolse doelpuntenmachine rijgt de doelpunten soepel aan elkaar. De teller stond tot het bezoek aan FC Augsburg van zaterdag op vijftien treffers in elf officiële duels voor Bayern München. Die scoringsdrift bracht ook enkele (Bayern)records binnen handbereik.

Tegen FC Augsburg deed Lewa zaterdag in de veertiende minuut wat van hem werd verwacht. Op aangeven van Gnabry scoorde hij weer. Na Pierre-Emerick Aubameyang in 2015 in dienst van Borussia Dortmund werd hij de tweede speler in de Bundesliga die in alle eerste acht duels minimaal één keer tot scoren kwam.

De Pool heeft met zijn treffer tegen Augsburg in zijn laatste elf duels voor Bayern gescoord, iets dat alleen Carsten Jancker in 2000 heeft gedaan. Roy Makaay, die in 2005 de laatste was die acht keer op rij scoorde in de Bundesliga namens Der Rekordmeister, was tot slechts tien opeenvolgende duels met een goal gekomen.

De historische treffer betekende de gelijkmaker tegen FC Augsburg, dat in de eerste minuut dankzij Marco Richter op 1-0 was gekomen. In de tweede helft hielp de andere man in vorm Bayern verder op weg naar een overwinning. Gnabry, die voor club én land op de voorgrond treedt met goals en assists, tekende kort na de hervatting voor de 1-2. Á la Arjen Robben sneed hij vanaf rechts naar binnen en schoot vervolgens met links raak. De aanvaller maakte zijn laatste acht goals voor Bayern allemaal op vreemde bodem.

Bayern verzuimde de marge te vergroten en kreeg daarvoor de rekening in blessuretijd gepresenteerd. Invaller Alfred Finnbogason zorgde op aangeven van Sergio Cordova voor de gelijkmaker van FC Augsburg, waardoor Bayern blijft steken op de derde plaats in de Bundesliga.