Vorm zet punt achter spelersloopbaan: 'Ik ben ontzettend dankbaar'

Reacties

Michel Vorm heeft op 37-jarige leeftijd een einde gemaakt aan zijn spelerscarrière. Het contract van de doelman bij Tottenham Hotspur liep deze zomer af en nu heeft Vorm besloten om niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Vorm zet punt achter spelersloopbaan: 'Ik ben ontzettend dankbaar'
© Pro Shots

Vorm doorliep de opleiding van FC Utrecht, waar hij in 2006 zijn debuut in de Eredivisie maakte. In totaal stond hij in 159 officiële duels onder de lat bij de Domstedelingen, waarna hij in 2011 een transfer naar de Premier League maakte. Na drie jaar als eerste doelman van Swansea City maakte hij de overstap naar Tottenham Hotspur, waar hij als stand-in van wereldkampioen Hugo Lloris in totaal tot 48 optredens kwam.

'Als klein jongetje uit Nieuwegein had ik nooit kunnen voorstellen dat ik zo'n carrière zou krijgen. Het spelen met en tegen de beste spelers ter wereld bood me de kans om mezelf te ontwikkelen en zo een transfer naar Tottenham te verdienen. Daar heb ik onderdeel geworden van hun geschiedenis en een ongelooflijke weg naar de Champions League-finale van 2019', blikt Vorm terug op zijn Instagram-pagina.

'Ik ben dankbaar dat ik voor al deze clubs heb mogen spelen en voel me vereerd dat ik mijn land heb mogen vertegenwoordigen op internationale toernooien. Ik ben ontzettend dankbaar deel uit te maken van zo'n geweldige historie. Een gouden medaille op het EK Onder-21, een zilveren medaille op het WK 2010 en een bronzen medaille op het WK 2014', somt hij zijn fraaie palmares op.

'Tijdens deze reis heb ik gespeeld en getraind met de beste spelers en trainers in de wereld en heb ik deze mensen ook persoonlijk leren kennen. Tegen hen wil ik zeggen: Bedankt! Bedankt voor het speelplezier, de levenslessen, de steun, het vertrouwen en de doelen die we samen bereikt hebben', vervolgt Vorm.

Spelersprofiel

M. Vorm


Geboortedatum:
20 oktober 1983
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Nieuwegein
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
84 kg

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.