Voorzitter Nice baart opzien met uitspraak over geweld richting Marseille

Reacties

Jean-Pierre Rivère heeft tegengesproken dat supporters van OGC Nice geweld hebben gebruikt richting Olympique Marseille-spelers Mattéo Guendouzi en Luan Peres. De voorzitter van Nice zet zijn vraagtekens bij een foto waarop de spelers hun verwondingen tonen.

Voorzitter Nice baart opzien met uitspraak over geweld richting Marseille
© Pro Shots
Nice
Nice
1 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Het ging zondag een kwartier voor tijd helemaal mis tijdens het competitieduel tussen Nice en Marseille, toen Dimitri Payet van de bezoekers werd bekogeld met onder meer flesjes water. De woedende Marseille-aanvaller gooide wat flesjes terug de tribune op en dat zorgde ervoor dat de boel ontspoorde. Nice-fans kwamen het veld op en zochten het gevecht met spelers van Marseille.

De wedstrijd werd stilgelegd, waarna het de bedoeling was dat het laatste kwartier uitgespeeld zou worden. De spelers van Marseille keerden echter niet meer terug op het veld. Volgens Marseille-voorzitter Pablo Longoria een volstrekt logische beslissing: hij stelde dat de veiligheid van zijn spelers niet gegarandeerd kon worden. Rivère legde de schuld eerder juist al bij Marseille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Buiten de foto die we overal zien, is er geen geweld gebruikt richting spelers van Marseille', gaf Rivère dinsdag aan tegen L'Équipe. 'Daar komt nog bij dat ik foto's heb gezien van Guendouzi, maar de wond in zijn nek was er nog niet toen hij van het veld stapte.' Volgens Rivère is er alleen richting Payet geweld gebruikt. Eerder zei de voorzitter van Nice dat meerdere spelers van zijn club juist klappen kregen van mensen van Marseille.

Burgemeester
Zelfs de burgemeester van Nice, Christian Estrosi, voelde zich geroepen om zich uit te spreken tegen de gebeurtenissen van zondag. Ook hij legde vooral de schuld bij Marseille. 'We zaten in het stadion, waar de voorzitter van Marseille en zijn mensen continu schreeuwden en agressief gedrag vertoonden.' Longoria ontkende dat op zijn beurt weer. Estrosi: 'Daarnaast leek hun trainer spelers aan te moedigen om te provoceren. Natuurlijk is het gooien van flesjes onacceptabel, maar dat was het gedrag van Payet ook. Een professional moet niet het vuur aanwakkeren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.