Voormalig Excelsior-aanvaller vergalt CL-debuut Eintracht

Reacties

Sporting Portugal is het Champions League-seizoen voortreffelijk begonnen. De supporters van Eintracht Frankfurt hadden maanden uitgekeken naar hun debuut op het miljardenbal, maar kregen een koude douche. De ploeg uit Lissabon won met 0-3, met een hoofdrol voor voormalig Excelsior Rotterdam-aanvaller Marcus Edwards.

Voormalig Excelsior-aanvaller vergalt CL-debuut Eintracht
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
0 - 3
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Al in de tweede minuut had Eintracht de voorsprong kunnen grijpen, maar Randal Kolo Muani stuitte op Sporting-goalie Antonio Adan. Aan de overkant leek Sporting, met Jeremiah St. Juste in de basis, na twaalf minuten een uitgelezen kans op 0-1 te krijgen. De gastheren kregen echter hulp van videoscheidsrechter Pol van Boekel. Nadat de arbiter al een penalty had gegeven, constateerde de Nederlander dat Edwards geen slachtoffer van een overtreding was, maar er zelf een maakte.

Het was de opmaat naar een tegenvallende eerste helft. Van de Duitsers, waar Mario Götze in de basiself stond, ging de meeste dreiging uit, maar het lukte de ploeg van Oliver Glasner niet om echt heel gevaarlijk te worden. In de tweede helft viel St. Juste al vroeg uit nadat hij een hamstringblessure leek op te lopen. Aan het spelbeeld in het Deutsche Bank Park veranderde het weinig: de Portugezen hadden veruit het meeste balbezit, maar alleen de Duitsers konden sporadisch dreigen.

Na ruim een uur werd, tegen het spelbeeld in, de ban gebroken. Edwards, die doelman Kevin Trapp in de eerste helft ook al eens getest had, schoot de bal nu met hulp van een Eintracht-verdediger langs de sluitpost. Dat gaf Sporting moed: een paar minuten later was het weer raak. Edwards kwam na een counter in balbezit en had het vernuft om even in te houden voordat hij Francisco Trincão bediende, die kalmpjes binnenschoof. Het werd zelfs nog erger voor de mannen van Glasner, die inmiddels achterin open huis hielden. Na goedkoop balverlies counterde Sporting en Nuno Santos was het dankbare eindstation: 0-3. Daar zou het bij blijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.