Voormalig Eredivisie-cultheld Stijn Vreven keert terug in betaalde voetbal

Reacties

Stijn Vreven heeft een nieuwe club als hoofdtrainer gevonden. De Belgische oefenmeester tekent namelijk een contract bij KV Oostende. Daarmee komt er een vervolg aan zijn glansrijke loopbaan in het betaalde voetbal.

Voormalig Eredivisie-cultheld Stijn Vreven keert terug in betaalde voetbal
© Pro Shots

De Indiaan, in Nederland bekend als noeste rechtsback van onder anderen FC Utrecht en ADO Den Haag, zou aanvankelijk hoofdtrainer worden van de ambitieuze topamateurs van SV Belisia. Vanwege een clausule in zijn contract kon Vreven de stap terug naar het betaalde voetbal zetten toen Oostende zich meldde.

'Dit was een kans die ik niet wilde laten schieten', sprak Vreven via de kanalen van Oostende. Afgelopen seizoen degradeerde de club uit de hoogste afdeling. Met Vreven moet promotie bewerkstelligd worden. 'De club is ambities en wil meteen een gooi doen naar promotie. Ik ben Belisia dankbaar dat ze me de kans geven deze mogelijkheid aan te grijpen.' 

In België was Vreven al trainer van Waasland-Beveren, Beerschot, Lommel en Lokeren. Afgelopen seizoen stond hij aan het roer bij de amateurs van Dessel Sport. Vreven was ook hoofdtrainer in Nederland. Met NAC Breda promoveerde hij naar de Eredivisie, terwijl hij in zijn tweede seizoen bij de club lijfsbehoud afdwong. Daarna besloot de club om afscheid van hem te nemen. Bij Oostende tekent Vreven nu een contract voor onbepaalde tijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.