Voormalig Barça- en Real Madrid-talent dolblij met contract bij Almere City

Reacties

James Efmorfidis heeft bij Almere City FC een contract tot medio 2020 getekend. De 21-jarige buitenspeler, die in de jeugd voor onder meer Barcelona en Real Madrid uitkwam, is enorm blij met die kans.

Voormalig Barça- en Real Madrid-talent dolblij met contract bij Almere City
© Foto: @AlmereCityFC

De loopbaan van Efmorfidis is op zijn minst opmerkelijk. Hij groeide op in Griekenland, waar hij in de jeugd speelde voor Enosi Erythreas. In 2003 pikte Ajax hem op, waarna hij drie jaar later de overstap maakte naar Real Madrid. Op elfjarige leeftijd keerde hij terug naar Griekenland bij AEK Athene, maar een jaar later vertrok hij alweer naar Barcelona.

In 2011 haalde Ajax hem terug. Na vier jaar in Amsterdam en twee jaar bij Jong AZ vertrok hij in januari naar het Griekse AE Larissa. Daar beviel het hem niet, waardoor hij ervoor koos om weer naar Nederland te komen. Daar ging hij bij hoofdklasser SDO uit Bussum spelen. Toen trainer Ivar van Dinteren zijn job bij SDO ging combineren met het trainen van de beloften van Almere City, zag Efmorfidis zijn kans schoon.

'Ik had Ivar aangesproken bij SDO en zei: "Check me even, of ik nog een beetje kan voetballen. En als dat zo is, wil ik graag aansluiten bij Jong Almere." Dat is gebeurd en het ging veel beter dan ik had verwacht', blikt Efmorfidis terug bij het clubkanaal van Almere City.

Inmiddels heeft Efmorfidis de overstap naar de A-selectie gemaakt en een meerjarig contract getekend. 'Ik ben er enorm blij mee. Natuurlijk zou het mooi zijn om minuten te krijgen in de Jupiler League. Net als iedere voetballer ga ik voor het beste. Daarom wil ik mezelf iedere training opnieuw bewijzen. Daarna is het aan de trainer om te beslissen of ik de kans krijg.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.