Voor Van Bommel wil het in de Champions League maar niet lukken

Mark van Bommel blijft wachten op zijn eerste overwinning als hoofdtrainer in de Champions League. Woensdagavond verloor zijn VfL Wolfsburg van Red Bull Salzburg, dat met zeven punten uit drie groepswedstrijden goed op weg is naar een plek in de knock-outfase van het toernooi.

Red Bull Salzburg
3 - 1
VfL Wolfsburg

Wolfsburg speelde zijn eerste twee groepswedstrijden in dit seizoen gelijk, tegen Lille (0-0) en Sevilla (1-1), en hoopte woensdag op de drie punten. Van Bommel kon geen beroep doen op Wout Weghorst, die besmet is geraakt met het coronavirus, en liet Micky van de Ven opnieuw op de bank beginnen. De van FC Volendam overgekomen verdediger heeft zijn Wolfsburg-debuut nog altijd niet gemaakt.

Vanaf de kant zagen Van de Ven en Van Bommel Wolfsburg vreselijk starten. Kevin Mbabu vergiste zich in de snelheid van Karim Adeyemi en die fout werd afgestraft. Wolfsburg vond de gelijkmaker via Lukas Nmecha, die na een kwartier raak kopte, en kreeg hierna een aantal kansen om op voorsprong te komen. Dat gold echter ook voor Salzburg, dat de betere ploeg was.

Twintig minuten in de tweede helft kreeg Salzburg wat het verdiende: een tweede goal. Voormalig Ajacied Rasmus Kristensen bracht de bal na een hoekschop voor het doel en Noah Okafor schoot van dichtbij raak. De aanvaller maakte een kwartier voor tijd ook de 3-1 (weer stond hij simpelweg op de juiste plek) en dat bleek de beslissing in de wedstrijd te zijn.

Voor Van Bommel betekende dit zijn vijfde nederlaag als coach in de Champions League. Als hoofdtrainer van PSV ging het eerder mis tegen Barcelona (4-0), Internazionale (1-2), Tottenham Hotspur (2-1) en nogmaals Barcelona (1-2). De trainer speelde verder vier keer gelijk (twee keer bij PSV en twee keer bij Wolfsburg) en heeft dus nog altijd niet gewonnen in het miljardenbal. Over twee weken hoopt Van Bommel daar verandering in te brengen; dan is Salzburg opnieuw de tegenstander, maar dan in Wolfsburg.