Voor finale geschorste Neymar haalt uit naar arbiter, Mbappé oogst lof

Reacties

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond de finale van het Franse bekertoernooi bereikt, maar Neymar dreigt daarin te ontbreken. De Braziliaanse sterspeler kreeg in de halve finale tegen Montpellier een gele kaart en wordt daardoor waarschijnlijk geschorst voor de eindstrijd, waarin AS Monaco of het nietige Rumilly Vallières de tegenstander is.

Voor finale geschorste Neymar haalt uit naar arbiter, Mbappé oogst lof
© Pro Shots
Montpellier
Montpellier
ns
2 - 2
PSG
PSG

PSG bereikte de finale door Montpellier na penalty's te verslaan (7-8). Neymar scoorde in de strafschoppenserie, maar zijn inbreng was verder vrij beperkt. Trainer Mauricio Pochettino hield de dribbelaar wegens een verkoudheid aanvankelijk op de bank, maar besloot hem in de 82ste minuut alnog te brengen toen twee goals van de teruggekeerde Kylian Mbappé niet genoeg bleken te zijn om in de reguliere speeltijd afstand te nemen van Montpellier.

Vlak na zijn entree kreeg Neymar in de negentigste minuut een gele kaart. Omdat hij nog een voorwaardelijke schorsing had staan wegens zijn rode kaart van eerder dit seizoen, dreigt de bekerfinale nu aan hem voorbij te gaan. En daar is de Braziliaan niet blij mee, zo liet hij blijken op Instagram. 'Ik speel vijf minuten, maak een overtreding en kreeg meteen een gele kaart. Bedankt voor het ontnemen van mijn finaleplaats', klinkt het cynisch.

Mbappé
Mbappé oogstte juist lof voor zijn optreden tegen Montpellier. L'Equipe noemt de Franse steraanvaller De Held in de Hérault. De sportkrant vraagt zich af hoe PSG het had gedaan in de halve finale van de Champions League tegen Manchester City als de 22-jarige topschutter toen wel fit was geweest. Maar bovenal maakte Mbappé indruk door Junior Sambia te troosten nadat hij de beslissende penalty had gemist voor Montpellier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop baarde Mbappé ook opzien met zijn uitspraken over de Franse titelrace, die PSG dreigt te verliezen van Lille. 'Als we geen kampioen worden, hebben wij de titel verloren, zij hebben hem niet gewonnen.' Daarna zette hij die ietwat onhandige uitspraak recht op social media. 'Lille zou een goede kampioen zijn als ze worden gekroond. Maar met acht nederlagen zijn we er zelf voor verantwoordelijk als we geen kampioen worden.'

Mbappé is er in ieder geval klaar voor om PSG in de laatste speelronden alsnog aan de titel te helpen. 'Ik voel me goed en probeer het team te helpen. Ik ben beslissend, dat is wat telt voor mij, net als het winnen van prijzen. Ik wil winnen, meer en meer. Eerst was ik meer op mezelf gefocust, nu help ik het team graag. Ik heb veel geleerd dit sezoen', aldus de Fransman, die in alle competities 39 keer heeft gescoord voor PSG.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Neymar
Meer over Neymar
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.