Rampweek PSG compleet: titel ver weg na nieuw puntenverlies

Paris Saint-Germain heeft zondagavond peperdure punten verspeeld in de Franse titelrace. Op bezoek bij Stade Rennes ging het mis voor de Parijzenaren.

1 - 1
PSG
PSG

Trainer Mauricio Pochettino kon ook in Rennes nog altijd niet beschikken over Kylian Mbappé. De Franse sterspeler had midweeks ook al lijdzaam moeten toezien hoe zijn ploeg door Manchester City uitgeschakeld werd in de Champions League. Moise Kean kreeg de voorkeur boven Mauro Icardi als zijn vervanger in de spits.

De thuisploeg had een compact blok geformeerd en maakte het PSG daar buitengewoon lastig mee. Op slag van rust kwam de ploeg van Pochettino toch op voorsprong, dankzij een wel erg makkelijk gegeven penalty. Layvin Kurzawa schoot op doel en raakte daarna pas zijn directe tegenstander, toch ging de bal op de stip. Neymar pakte het cadeautje uit: 0-1.

Ondanks alles leek PSG zo op weg naar een belangrijke zege, maar twintig minuten voor tijd ging het toch nog mis. Serhou Guirassy torende boven iedereen uit bij een vrije trap en kopte de 1-1 binnen. Die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven, Presnel Kimpembe haalde het eindsignaal überhaupt niet, hij pakte nog rood voor een stevige overtreding.

Door het puntenverlies in Rennes verzuimt PSG om Lille te volgen. De achterstand op de koploper bedraagt nu drie punten, met nog twee speelronden te gaan. Voor de tweede keer in negen jaar tijd dreigt PSG het kampioenschap mis te lopen.