Volop vraagtekens bij discutabele strafschop België: 'Ik word er zo doodziek van'

Reacties

Na de eerste helft tussen Italië en België zal het vooral gaan over de late aansluitingstreffer van de Belgen. De Rode Duivels kregen met de 0-2 een enorme klap te verwerken, maar een discutabele strafschop zorgde uiteindelijk voor een 1-2 ruststand.

Volop vraagtekens bij discutabele strafschop België: 'Ik word er zo doodziek van'
© Pro Shots
België
België
1 - 2
Italië
Italië

Nicoló Barella had in München al vroeg de score geopend en in de 44ste minuut krulde Lorenzo Insigne schitterend de bal in de bovenhoek: 0-2.

Bijkomen van die schitterende goal was er niet bij want in de aanval daarop dribbelde Jérémy Doku voorbij Giovanni di Lorenzo. De Italiaan beging volgens de arbitrage een overtreding. De rechtsback leek de Belg met een licht duwtje op te vangen en raakte de jonge Belg met zijn voet. De VAR had er even voor nodig, maar ging mee in het oordeel, waarna Romelu Lukaku voor de ruststand zorgde.

De Belgen zullen in de tweede helft dus nog hun best moeten doen om een plek in de halve finale af te dwingen. De Italianen toonden direct na het laatste fluitsignaal al hun woede. Zij richtten zich met woord en gebaar tot de Sloveense arbiter Slavko Vincic.

NOS-analyticus Rafael van der Vaart was een duidelijke mening toegedaan. 'Ik word er zo doodziek van. Dit is een duel en doordat hij fluit, draaien ze het niet terug. Want het contact was er. Ik vind het alleen veel te zwaar, maar tegenwoordig zie je wel meer rare dingen. Op het laatste moment raakt de back hem en hij valt tot vier meter verder...'

Het oordeel van Harry Hamer, een van de vaste volgers van de arbitrage bij VI:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.