Volop speculaties over toekomst Conte: kiest Spurs voor oude bekende?

Reacties

Het grote speculeren over de toekomst van Antonio Conte bij Tottenham Hotspur is begonnen na de uitschakeling in de Champions League van woensdagavond tegen AC Milan (0-0). Voorzitter Daniel Levy is volgens Engelse media niet van plan de Italiaanse manager te ontslaan, maar de kans is klein dat Conte na dit seizoen nog in Noord-Londen werkt.

Volop speculaties over toekomst Conte: kiest Spurs voor oude bekende?
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Dat schrijven doorgaans goed ingevoerde media als Sky Sports en The Daily Mail deze donderdag, nu Conte zelf de discussie over zijn toekomst aanzwengelde met zijn uitspraken na het doelpuntloze gelijkspel tegen AC Milan. 'Wie weet ontslaan ze me nog voor het seizoen voorbij is, misschien zijn ze wel teleurgesteld. We zullen het wel zien', tekenden Italiaanse media op uit de mond van de voormalig trainer van onder meer Chelsea, Internazionale en Juventus.

Levy is dat nog niet van plan, ook omdat het Spurs weer een flinke ontslagvergoeding scheelt, al zal de 61-jarige zakenman er volgens The Daily Mail niet voor terugdeinzen Conte alsnog de deur te wijzen als de resultaten in de Premier League daar aanleiding voor geven. Dat Tottenham gebruikt maakt van de eenzijdige optie om de samenwerking met een jaar te verlengen, lijkt echter uitgesloten. In dat geval eindigt het huwelijk eind mei na anderhalf jaar zonder vruchtbaar resultaat en mag een nieuwe manager proberen Spurs aan een prijs te helpen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat was immers het doel toen Conte in november 2021 werd aangesteld als opvolger van Nuno Espírito Santo. Nu een hoofdprijs ook dit seizoen uitblijft, nemen volgens Sky Sports de irritaties over de werkwijze en de behoudende speelwijze van Conte toe bij meerdere leden van de technische staf en spelersgroep. Zij hunkeren naar het aantrekkelijke voetbal dat onder Mauricio Pochettino werd gespeeld en zouden de Argentijnse trainer graag zien terugkeren, maar Levy is daar minder happig op omdat hij ook de slechte laatste maanden van Pochettino nog helder op het netvlies heeft.

Meubels
Wie de nieuwe trainer ook wordt, volgens Danny Rose, oud-speler van Spurs, lost dat niet alle problemen op. 'Je zegt dat ze het beste stadion hebben. Maar als je meubels niet het beste zijn, is het niet relevant dat je huis zo mooi is', zei de 32-jarige linksback bij Sky Sports. 'Ik hoorde laatst iemand zeggen dat ze geen goede aankopen hebben gedaan. Dat is bizar, want zoiets zei ik zes jaar geleden al. Toen kreeg ik een boete van twee weeksalarissen, maar kijk waar we nu staan. Iedereen is hiervoor verantwoordelijk, het wordt interessant om te zien hoe het nu verder gaat.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.