Tottenham staat machteloos: AC Milan na elf jaar weer bij de beste acht

AC Milan heeft voor het eerst sinds 2012 de kwartfinale van de Champions League bereikt. Op bezoek bij een tandeloos Tottenham Hotspur slaagde de ploeg van trainer Stefano Pioli erin om de voorsprong uit de heenwedstrijd vast te houden.

Tottenham Hotspur
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Spurs verloor in februari nog in Milaan door een vroege goal van Brahim Díaz en had in eigen huis dus iets goed te maken. Daar leek het in de eerste helft echter niet op. Tottenham kwam in 45 minuten tot slechts twee pogingen, waarvan er geen tussen de palen was. Een logische reactie van het publiek was dan ook om bij het rustsignaal te fluiten. Zij wilden immers meer zien van hun ploeg. Een van de weinige spelers die dicht bij een goal was, was Harry Kane. Zijn van richting veranderde schot werd gepakt door keeper Mike Maignan.

Na rust kwam de wedstrijd wat meer los, maar was het ook niet zo dat Spurs Milan enorm onder druk zette. De bezoekers kregen zelfs goede kansen op de 0-1 via Díaz en Olivier Giroud. Beide keren trad keeper Fraser Forster reddend op. Aan de andere kant hield Maignan een poging van Pierre-Emile Højbjerg uit zijn doel. De komst van Richarlison als invaller in de ploeg redde Tottenham niet.

Het werd er in de slotfase ook niet makkelijker op voor Tottenham, want de thuisploeg moest ook nog door met tien man. Cristian Romero had in de eerste helft al de gele kaart gekregen en schoffelde na rust Theo Hernández onderuit. Scheidsrechter Clement Turpin greep opnieuw naar de gele kaart en toonde vervolgens de rode. Met tien kreeg Spurs het ook niet meer voor elkaar om te scoren. Maignan hield in de extra tijd een kopbal van Kane uit zijn doel, terwijl Rafael Leão uit de tegenstoot de paal raakte namens Milan. Zo bleef het bij 0-0 en bereikten de Italianen de kwartfinale.