Conte vreest dat zijn contract vlak voor het einde wordt ontbonden

Reacties

Het contract van Antonio Conte loopt nog tot de zomer, maar de Italiaanse manager van Tottenham Hotspur vreest dat hij door de uitschakeling in de Champions League niet de kans krijgt dat uit te dienen. Dat zei hij na de exit tegen AC Milan op de Italiaanse televisie.

Conte vreest dat zijn contract vlak voor het einde wordt ontbonden
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Het wordt nog maar eens een seizoen zonder prijs aan de Seven Sisters Road in Noord-Londen. De FA Cup is al klaar na een blamage bij Sheffield United, de Premier League-trofee is totaal uit beeld en ook de luiken van het Europese toneel sluiten. Sinds 1991 won de club, die zich zo graag met de Europese elite wil meten, welgeteld één prijs. De League Cup in 2008. Vijftien jaar geleden, en veruit de minst prestigieuze beker die de club kan winnen.

Conte was gehaald om daar iets aan te doen, maar slaagt daar nog niet in. De Italiaanse manager weet hoe de hazen lopen in het voetbal en vreest voor zijn positie. 'Wie weet ontslaan ze me nog voor het seizoen voorbij is, misschien zijn ze wel teleurgesteld. We zullen het wel zien', sprak de teleurgestelde trainer die – zoals alle aanwezigen – wel zag waar het misliep tegen de Rossoneri.

'Dit is nu de derde keer op rij dat we niet tot scoren komen. De wedstrijd was in balans, ik denk dat we het aanvallend veel beter kunnen doen. En dan heb ik het over het hele team, niet alleen diegenen die voorin spelen. Het ligt niet aan de inzet, ze gaven van begin tot eind alles. Het is een stap vooruit, want vorig jaar kwamen we niet eens door de groepsfase van de Conference League, maar het is niet genoeg.'

Reden voor excuses, vond Conte. 'Het spijt me zeer voor de supporters, we konden niet winnen. We moeten geduldig bouwen', aldus de Italiaan, die even daarvoor nog openlijk twijfel had gezaaid of hij nog lang de metselaar van dienst zou zijn. Conte besloot waarschuwend: 'We moeten niet denken dat er op een dag miraculeus een prijs komt aanwaaien hier.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.