Volop lof voor Rosario na debuut voor Nice

Het ambitieuze OGC Nice startte het nieuwe seizoen in de Ligue 1 zondag met een teleurstellend gelijkspel tegen Stade Reims (0-0), maar na afloop waren er complimenten voor Pablo Rosario.

Rosario debuteerde net als Justin Kluivert in de basis bij Nice. Calvin Stengs ontbrak tegen Reims vanwege een lichte blessure. Bij de bezoekers deed Kaj Sierhuis een uur mee in de Allianz Riviera. Na afloop van de wedstrijd werd Rosario tot Man of the Match verkozen. De ex-PSV'er vormde samen met Khéphren Thuram (20), zoon van voormalig Frans international Lilian Thuram, het centrale middenveld bij Le Gym.

Aangename verrassing
Nice-trainer Christophe Galtier sprak na de afloop over een 'gesloten wedstrijd' tegen een 'gegroepeerde tegenstander' en gaf aan dat de hitte in Nice veel invloed had op de spelers, zeker in de tweede helft. Over Rosario was Gaultier erg te spreken. 'Hij heeft het goed gedaan. Pablo zit ook al in het ritme omdat hij de voorbereiding bij PSV heeft meegemaakt', aldus Galtier in gesprek met Nice-Matin.

'Pablo is een hele mooie ontdekking van Julien Fournier (technisch directeur van Nice). Voor velen was hij voor zijn komst nog een onbekende. Maar hij is een aangename verrassing', zei Galtier, die Kluivert tien minuten voor tijd naar de kant haalde. 'Justin heeft in Rome een tijdje buiten de selectie getraind. Hij was nu klaar om te starten, maar moet conditioneel nog stappen maken.'