Volgende tik voor Buijs: zeer moeizame start bij Mechelen

Danny Buijs heeft een frustrerende avond beleefd als trainer van KV Mechelen. Tegen het tiental van KV Oostende werd voor de tweede keer op rij verloren in de Jupiler Pro League.

Buijs kende vorige week al een valse start van zijn Belgische avontuur door in de eerste speelronde te verliezen van het Royal Antwerp van Mark van Bommel. De nederlaag tegen de titelkandidaat deed nog weinig wenkbrauwen fronsen. Aan het duel met Oostende begon de ploeg van Buijs wél als favoriet. Mechelen keek halverwege al tegen een 2-0 achterstand aan door twee goals van David Atanga.

Door een rode kaart voor Oostende-aanvaller Alessandro Albanese in de 55ste minuut kreeg Mechelen vroeg in de tweede helft nieuwe hoop op een overwinning. De bezoekers voerden de druk op en Buijs bracht met vijf wissels frisse energie binnen de lijnen. Het leverde te weinig op. Ondanks liefst twaalf doelpogingen in de tweede helft en 77 procent balbezit kwam Mechelen niet verder dan via Thibault Peyre een aansluitingstreffer te maken.

Buijs had zich zijn start bij Mechelen ongetwijfeld anders voorgesteld. De voormalige trainer van FC Groningen moest in de voorbereidingsperiode al oefenduels schrappen vanwege een volle ziekenboeg. Mechelen raakte op weg naar dit seizoen sterspeler Hugo Cuypers kwijt aan AA Gent. De club draaide vorig seizoen lange tijd knap mee in de subtop en zag daarna trainer Wouter Vrancken naar KRC Genk vertrekken.