Volgende centrale verdediger valt weg bij Bayern: 'Het is een vloek'

Reacties

Dayot Upamecano is voorlopig uit de roulatie bij Bayern München. Hij heeft een dijbeenblessure opgelopen tijdens het duel met Union Berlin. Dat zorgt ervoor dat Thomas Tuchel opnieuw moet puzzelen centraal achterin.

Volgende centrale verdediger valt weg bij Bayern: 'Het is een vloek'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Het is zeker niet voor het eerst dit seizoen dat Tuchel niet kan beschikken over een van zijn centrale verdedigers. De Duitser heeft Matthijs de Ligt dit seizoen al elf wedstrijden moeten missen door blessureleed. Min-Jae Kim moest twee wedstrijden verstek laten gaan door fysieke ongemakken en Upamecano was eerder dit seizoen ook al een aantal duels afwezig.

De nieuwe blessure van Upamecano komt Tuchel slecht uit. Op dit moment moet hij ook Kim al missen, die met Zuid-Korea actief is op de Azië Cup. Daarnaast zijn ook Joshua Kimmich en Konrad Laimer niet ongeschonden uit de strijd gekomen, waardoor het afwachten is of zij komend weekend inzetbaar zijn tegen Augsburg.

'Het lijkt wel alsof er een vloek op rust', zei Tuchel na afloop op de persconferentie over de geblesseerde verdedigers. 'Dit is natuurlijk heel erg zuur voor Upa persoonlijk, maar ook voor ons. Hij is in zijn huidige vorm vrijwel onvervangbaar. Hij verkeert al weken in absolute topvorm. Zijn ambitie, drive en fysieke kracht zijn geweldig. Dit zal een kwestie van weken worden, niet van dagen. Daarom doet ons dit veel pijn.'

Halverwege het duel met Union werd Upamecano noodgedwongen naar de kant gehaald. De deze winter aangetrokken Eric Dier was zijn vervanger. Gezien het gebrek aan alternatieven lijkt Dier de komende tijd te kunnen rekenen op een basisplaats.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
5
Borussia Dortmund
33
17
9
7
64-43
+21
60
* Actueel tot en met 12 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.