Opluchting bij De Ligt en Bayern: minimale zege na roerige dagen

Reacties

Bayern München heeft woensdagavond gedaan wat het moest doen. Op eigen veld werd afgerekend met laagvlieger 1. FC Union Berlin. Daardoor iets het gat met koploper Bayer Leverkusen weer verkleind.

Opluchting bij De Ligt en Bayern: minimale zege na roerige dagen
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Vanzelf ging het allemaal niet bij Der Rekordmeister, die na een paar turbulente dagen probeerde het gevoel in de club te kenteren. Dinsdag kwam naar buiten dat de club bezig is met het afscheid van technisch directeur Marco Neppe. De club zou niet tevreden zijn over het transferbeleid van de beleidsmaker, die tien jaar onder contract stond in Zuid-Duitsland. Dat gebeurde nadat afgelopen weekend Werder Bremen de landskampioen in eigen huis te kijk zette (0-1).

In de eerste helft leek het bij Bayern, waar Matthijs de Ligt aan de aftrap stond, allemaal niet vanzelf te gaan. De druk was door koploper Leverkusen, dat inmiddels zeven punten voorsprong had verzameld, flink opgevoerd. Dat sloeg over op de ploeg van trainer Thomas Tuchel. Al was De Ligt in de openingsfase nog dicht bij een doelpunt. Zijn poging werd gekeerd door Union-doelman Frederik Ronnow.

Opluchting
In de tweede helft lukte het wel om het verschil te maken. Sterker, er waren maar een paar seconden voor nodig. Dertig om te precies te zijn. Raphaël Guerreiro brak de ban, na een prachtige aanval. Met de buitenkant van zijn linkervoet schoot de Portugees prachtig binnen. Harry Kane leek nog geen tien minuten later de wedstrijd in het slot te gooien, maar na interventie van de VAR werd zijn treffer afgekeurd.

Wat volgde was een omsingeling rondom het Berlijnse doel, maar de opgetrokken muur gaf amper een krimp. Bayern deed alles om de fans nog een kers op de taart te geven, maar Union hield stand. Toch lachte de thuisploeg het laatst, want door de treffer van Guerreiro werden een paar roerige dagen afgesloten met een driepunter. Daardoor is het gat met de koploper weer vier punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
5
Borussia Dortmund
33
17
9
7
64-43
+21
60
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.