Volendam-captain Kwakman stopt na derbydebacle per direct

Reacties

Kees Kwakman stopt per direct met betaald voetbal. De aanvoerder van FC Volendam heeft vanwege veelvuldig blessureleed besloten om een punt achter zijn spelersloopbaan te zetten.

Volendam-captain Kwakman stopt na derbydebacle per direct

De 34-jarige Kwakman was vorig seizoen nog een vaste basisspeler bij Volendam, maar door blessures kon hij in het lopende voetbaljaar maar vijf keer negentig minuten spelen. Afgelopen vrijdag werd de verdediger halverwege de Noord-Hollandse derby met Telstar naar de kant gehaald. Volendam stond op dat moment al met 5-0 achter en verloor uiteindelijk met 5-2.

Voor Kwakman was de wedstrijd tegen Telstar het sein dat het tijd werd om te stoppen. 'Al een aantal weken merk ik nu dat ik op trainingen en in wedstrijden fysiek en mentaal niet meer kan brengen wat ik zou willen en wat zou moeten als aanvoerder van Volendam', vertelt de verdediger op de website van Volendam. 'Je hoopt nog op verbetering, maar helaas was de slechte wedstrijd van afgelopen vrijdag voor mij de bevestiging dat die verbetering niet meer komt.'

'Er zijn ontelbare anekdotes en herinneringen. Ik ben een bevoorrecht mens geweest, vijftien jaar lang. Het was geweldig, meer dan ik ooit had durven dromen, maar aan alles komt een einde.' Kwakman speelde 130 wedstrijden voor Volendam, de club waar hij zijn loopbaan ook begon. Hij vertrok in 2006 naar RBC Roosendaal en speelde verder voor NAC Breda, FC Augsburg, FC Groningen, opnieuw NAC en Bidvest Wits in Zuid-Afrika, voordat hij in 2015 terugkeerde naar Volendam.

Vorig jaar sprak Kwakman zich al uit over zijn leven na zijn actieve loopbaan.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.