Voetbalminnend Frankrijk rekent op Mbappé bij CL-hervatting

Reacties

In Parijs en omstreken groeit het vertrouwen dat Kylian Mbappé er volgende week woensdag gewoon bij zal zijn, wanneer Paris Saint-Germain het in de kwartfinale van de Champions League opneemt tegen Atalanta Bergamo. De aanvaller is druk bezig met zijn revalidatie.

Voetbalminnend Frankrijk rekent op Mbappé bij CL-hervatting
© Pro Shots

Mbappé liep vorige week vrijdag na een harde ingreep van Saint-Étienne-aanvoerder Loïc Perrin een enkelblessure op en viel geblesseerd uit in de gewonnen bekerfinale. De aanvaller verliet het stadion op krukken en was er afgelopen vrijdag niet bij toen PSG ten koste van Olympique Lyon de Coupe de la Ligue won. Na een doelpuntloos gelijkspel nam de Franse kampioen de strafschoppen beter.

Na de wedstrijd tegen Saint-Étienne bracht PSG naar buiten dat Mbappé zo'n drie weken buitenspel zou staan, wat zou betekenen dat hij de kraker tegen Atalanta van woensdag 12 augustus zou moeten missen. In Frankrijk leeft inmiddels echter het idee dat Mbappé er volgende week toch bij kan zijn.

Dat heeft niet eens te maken met een snel herstel. 'De club had 21 dagen voor de revalidatie uitgesproken, maar dat was vooral een schatting', zegt een specialist tegen Le Parisien. 'Door deze deadline min of meer vast te stellen op de dag dat PSG tegen Atalanta speelt, zet de medische staf de speler niet onder druk. Als hij er straks dan bij is, kan iedereen zeggen dat er goed werk geleverd is.'

L'Équipe nam contact op met 'een bron dichtbij de speler', die aangeeft dat de kans dat Mbappé tegen Atalanta zal meedoen op negentig procent ligt. Arsène Wenger, tegenwoordig werkzaam als FIFA's Head of Football Development, maakt zich ook geen zorgen: 'Ik denk dat hij gewoon zal spelen. Iets zegt me dat, en ik heb vaker blessures gezien bij atleten die op het hoogste niveau actief zijn. Ik weet vrijwel zeker dat hij zal meedoen tegen Atalanta', zei Wenger tegen Europe 1.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
PSG
PSG
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.