PSG stelt Memphis teleur en blijft op koers voor perfect seizoen

Reacties

Paris Saint-Germain blijft in de race voor het winnen van alle mogelijke prijzen in dit seizoen. De Franse kampioen won vrijdagavond na strafschoppen de finale in de strijd om de Coupe de la Ligue van Olympique Lyon, dat nu nog maar één kans heeft om volgend seizoen Europa in te gaan. Bertrand Traoré werd de schlemiel van de avond.

PSG stelt Memphis teleur en blijft op koers voor perfect seizoen
© Pro Shots
PSG
PSG
ns
0 - 0
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Voor Lyon waren de belangen vrijdagavond het grootst. De ploeg van Rudi Garcia wist zich via de competitie niet te kwalificeren voor Europees voetbal en moet daardoor een prijs winnen om na de zomer toch internationaal te gaan spelen. Het winnen van de Coupe de la Ligue zou een ticket voor de Europa League opleveren en Memphis Depay stond klaar om zijn ploeg aan dit felbegeerde plaatsbewijs te helpen. De aanvaller is helemaal hersteld van een kruisbandblessure en begon tegen PSG in de basis.

Memphis stond tegenover landgenoot Mitchel Bakker, die opnieuw mocht starten in het elftal van Thomas Tuchel. Bakker won vorige week met PSG al de Coupe de France en zag zijn ploeg in de eerste helft van de tweede Franse bekerfinale van dit seizoen de beste kansen krijgen. Neymar krulde de bal net naast en Lyon-doelman Anthony Lopes redde geweldig op een geplaatst schot van Idrissa Gueye. Kort na rust zat de keeper er ook goed bij toen Neymar uit een vrije trap de hoek zocht.

Niet lang hierna volgde de eerste kans voor Memphis. Zijn schot werd van richting veranderd en ging daardoor maar net naast. Lyon deed aardig mee met PSG, maar de kampioen was toch wel duidelijk de bovenliggende partij. Lopes moest opnieuw redding brengen bij een inzet van Neymar en kort voor tijd sleepte de keeper een verlenging uit het vuur, door een kopbal van dichtbij van Neymar over het doel te tikken. Memphis zat op dat moment al op de bank: hij werd in de tachtigste minuut naar de kant gehaald.

In de extra speeltijd kregen beide ploegen hun mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Lyon raakte Rafael da Silva vlak voor tijd kwijt met een directe rode kaart, vanwege een tackle op de doorgebroken Ángel Di María, en dat betekende dat de verdediger geen strafschop kon nemen in de penaltyserie. In deze reeks ging Traoré bij de elfde strafschop in de fout. Zijn inzet werd gekeerd door Keylor Navas, waarna Pablo Sarabia PSG aan de vierde Franse prijs van dit seizoen (Super Cup, landstitel, Coupe de France en Coupe de la Ligue) hielp. 

Lyon en PSG maken zich nu op voor het restant van het Champions League-seizoen. Lyon speelt vrijdag al in Turijn tegen Juventus en verdedigt in de achtste finales een 1-0 voorsprong. PSG is al zeker van een plek bij de laatste acht en speelt op woensdag 12 augustus in de kwartfinale tegen Atalanta Bergamo.

Voorlopig was dit overigens de laatste wedstrijd in het Coupe de la Ligue-toernooi. De Franse voetbalbond heeft vanwege de volle speelkalender en het gebrek aan tijd besloten om het tweede nationale bekertoernooi in ieder geval komend seizoen niet te laten doorgaan. PSG heeft de Coupe de la Ligue nu negen keer gewonnen, waarvan zes keer in de laatste zeven jaar. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.