Vlap heeft smaak opeens te pakken en vergroot zorgen FC Emmen

Reacties

De degradatiezorgen van FC Emmen zijn nog steeds niet voorbij. FC Twente bezorgde de Drenten zondagmiddag de vierde thuisnederlaag van het seizoen, waardoor plek zestien nog altijd dreigt. Michel Vlap drukte zijn stempel op het duel met zijn tweede en derde goal van het seizoen.

Vlap heeft smaak opeens te pakken en vergroot zorgen FC Emmen
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 3
FC Twente
FC Twente

Waar voor Twente alleen nog onduidelijk is vanaf welke plek het deelneemt aan de play-offs om Europees voetbal, strijdt Emmen in de laatste weken van het seizoen voor het ontlopen van de play-offs tegen degradatie. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft een zwaar programma met AZ, Feyenoord en FC Utrecht als laatste drie tegenstanders en kon een resultaat in het thuisduel met Twente dan ook goed gebruiken, maar had het lastig tegen de bezoekers uit Enschede.

Voor rust bleek al waartoe de ploeg van trainer Ron Jans toe in staat is, maar leidden enkele goede acties van Václav Cerny nog niet tot een doelpunt. Zo schoot de Tsjechische buitenspeler voorlangs na een knappe aanname en schoot hij na een één-twee met Manfred Ugalde op de voeten van FC Emmen-doelman Micky van der Hart. Zes minuten later stond Cerny aan de basis van een schietkans voor Julio Pleguezuelo, maar de inzet van de Spaanse verdediger werd geblokt.

Emmen overleefde die hachelijke momenten voor het eigen doel en mocht twee weken na de stunt in Heerenveen blijven hopen op een nieuwe zege, maar het ontbrak de Drenten voor rust aan stootkracht. Twente-doelman Lars Unnerstall hoefde niet in actie te komen bij kansen voor Mark Diemers, Mike te Wierik en Richairo Zivkovic. Na rust kreeg Zivkovic na een pass van Diemers wel tussen de palen, maar schoot de spits uit een lastige hoek op de vuisten van Unnerstall.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was Twente dat de score opende dankzij een fraaie vrije trap van de tot voor kort zo moeizaam scorende Vlap. Lukkien wisselde daarna aanvallend, maar zag het meteen misgaan toen Cerny met een van richting veranderd schot profiteerde van de ruimte achterin. Die klap kwam Emmen niet meer te boven, al raakte invaller Julius Dirksen nog de lat met een heerlijke volley. Het slotoffensief leverde niets op, in de extra tijd voerde Vlap de score zelfs nog verder op.

FC Emmen Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.