Vlak voor 45ste verjaardag kijkt Italië met open mond naar 'de beste ooit'

Reacties

Gianluigi Buffon heeft Italië nog eens laten zien wat voor capaciteiten hij bezit. Achttien dagen voor zijn 45ste verjaardag frustreerde de veteraan Internazionale met een geweldig optreden onder de lat bij Parma. De Serie B-club was dankzij het optreden van de doelman dicht bij een stunt.

Vlak voor 45ste verjaardag kijkt Italië met open mond naar 'de beste ooit'
Internazionale
Internazionale
nv
2 - 1
Parma
Parma

Het was voor Buffon de vijftigste keer dat hij in het Giuseppe Meazza-stadion van Inter speelde. In het duel in de Coppa Italia kreeg de doelman na blessureleed van drie maanden een plaats onder de lat van Parma. Dat was 25 jaar en 129 dagen sinds hij voor het eerst het shirt van zijn jeugdliefde droeg in het bekertoernooi. Op 3 september 1997 keepte hij namelijk al voor Parma in de bekerwedstrijd tegen Venezia. Slechts drie van zijn ploeggenoten in de basisopstelling waren op dat moment al geboren.

Dankzij een doelpunt van Stanko Juric kwam Parma in Milaan brutaal op voorsprong. Inter, dat gewoon met grote namen als Lautaro Martínez, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij aantrad, liep zich daarna stuk op Parma en Buffon. 'De Italiaanse muur bewees dat hij de beste doelman aller tijden is', schreef Tuttosport woensdagochtend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als voormalige sterkhouder van Juventus werd Buffon aanvankelijk nog uitgejouwd door de fans van de aartsrivaal. Maar de 44-jarige doelman won naarmate het duel vorderde steeds meer waardering van de tifosi. De ene na de andere spectaculaire redding van de routinier volgde, waarna Parma zelfs op weg leek naar een stunt. Tot Lautaro vlak voor tijd raak schoot. De Argentijn, twaalf dagen oud toen Buffon zijn debuut maakte, zorgde voor de bevrijding bij de topclub.

In de verlenging moest Buffon na enkele reddingen uiteindelijk voor de overgave tekenen na een prachtige kopbal van Francesco Acerbi. Het dappere optreden van de 44-jarige Italiaanse legende werd echter gevierd door de kranten. La Gazzetta dello Sport riep Buffon uit tot man van de wedstrijd, terwijl Tuttosport de voorpagina vulde met de doelman en hem uitriep tot 'beste doelman ooit'.

© Tuttosport
Bekijk hier al onze video's
Meer Coppa Italia
Meer over Coppa Italia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.