CL-finalist Inter wint dankzij Lautaro alvast een finale in eigen land

Internazionale heeft, tweeënhalve week voor de Champions League-finale tegen Manchester City, de Coppa Italia gewonnen. In de Italiaanse bekerfinale werd woensdagavond gewonnen van Fiorentina. Lautaro Martínez was met twee doelpunten de gevierde man bij de blauw-zwarten.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
Internazionale

Martínez is bezig aan zijn beste seizoen tot dusver bij Inter en stond woensdagavond op toen zijn ploeg hem nodig had. Inter, dat aantrad met Denzel Dumfries in de basis en Stefan de Vrij op de bank had zitten, begon slecht aan de finale in Rome en kwam al na drie minuten op een 1-0 achterstand. Nicolás González hielp Fiorentina met een intikker bij de tweede paal aan de leiding.

Inter raakte niet in paniek en draaide de rollen nog voor rust om. Met dank aan Martínez, die allebei de doelpunten voor zijn ploeg voor zijn rekening nam. Zijn eerste goal, na een heerlijk passje van Marcelo Brozovic, betekende zijn honderdste in Milanese dienst. Een kleine tien minuten voor rust zorgde Martínez met een knappe volley voor de 1-2.

In de tweede helft probeerde Fiorentina nog wel om terug te keren in de wedstrijd, maar zonder succes. Inter verdedigde zijn marge met De Vrij als invaller ('59) met succes en prolongeerde zo zijn titel: vorig jaar won de ploeg van Simone Inzaghi de Coppa Italia immers ook al. Inter speelt nu nog twee competitiewedstrijden, tegen Atalanta Bergamo en Torino, voordat het op 10 juni met Manchester City om de Champions League mag strijden.

Fiorentina speelt dit seizoen ook nog een finale. Op woensdag 7 juni staat La Viola in Praag tegenover West Ham United, in de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Conference League.