Vlaar haakt af bij Oranje en mist duel met Letland

Reacties

Ron Vlaar is op de training van Oranje geblesseerd geraakt. De verdediger van Aston Villa mist daardoor komende vrijdag de interland in en tegen Letland.

Vlaar haakt af bij Oranje en mist duel met Letland

Vlaar werd afgelopen vrijdag in de verloren oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-4) al aan de kant gehouden en werkte de laatste dagen een individueel programma af om van zijn knieproblemen af te komen. Maar tijdens de groepstraining op dinsdag kreeg hij last van een kuitblessure. Die is van dusdanige aard, dat hij het cruciale EK-kwalificatieduel met Letland niet haalt.

Bondscoach Guus Hiddink roept waarschijnlijk geen vervanger op, liet hij weten aan Voetbal International. 'Een vervanger voor een andere positie zou een overweging kunnen zijn, maar ik denk dat we aan 22 spelers genoeg hebben.'

Nederland speelt vrijdagavond om 20.45 uur in Riga tegen Letland, waar het geen steken mag laten vallen. Anders verliest Oranje de aansluiting met Tsjechië en IJsland, de nummers een en twee in Groep A. Zelfs plaats drie zou dan in het geding komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.