Vitesse wacht loodzwaar, maar prachtig karwei in Conference League

Reacties

Vitesse heeft loodzwaar geloot voor de poulefase van de nieuwe Conference League. De Arnhemmers zitten in Groep G, waarin Tottenham Hotspur en Stade Rennes twee van de tegenstanders zijn. Een pittige koppeling, maar dus wel met fraaie affiches.

Vitesse wacht loodzwaar, maar prachtig karwei in Conference League
© Pro Shots

Vitesse zat voor de loting in Pot 3, waardoor al bekend was dat er vanuit Pot 1 en Pot 2 twee op papier sterkere tegenstanders zouden komen rollen. Dat bleek ook wel: tijdens de loting in Istanbul kwamen Spurs (waar uiteraard Steven Bergwijn speelt) en Rennes (de nummer zes van het vorige Ligue 1-seizoen) uit de koker. Uit Pot 4 kwam vervolgens NS Mura uit Slovenië uit de koker. Al met al dus een pittige loting voor de ploeg van trainer Thomas Letsch.

Vitesse plaatste zich voor de groepsfase van het nieuwe toernooi, nadat het vorig seizoen als vierde eindigde in de Eredivisie. In de derde voorronde van de ECL werd vervolgens over twee duels (2-2 thuis, 1-2 uit) afgerekend met Dundalk FC uit Ierland. In de play-offs waren de Arnhemmers daarna knap te sterk voor Anderlecht (3-3 uit, 2-1 thuis).

De groepswinnaars plaatsen zich voor de laatste zestien, de nummers twee duelleren met de nummers drie van de Europa League-poules om de andere tickets voor de achtste finale. De groepswedstrijden worden gespeeld op 16 september, 30 september, 21 oktober, 4 november, 25 november en 9 december. De finale is op woensdag 25 mei in Tirana.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.