Vitesse tegen Cambuur zonder Wittek, wel goed nieuws over Dasa

Reacties

De ene wingback keert terug, de andere ontbreekt juist. Vitesse moet het zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Cambuur zonder Maximilian Wittek stellen, terwijl Eli Dasa juist zijn rentree maakt na een week afwezigheid.

Vitesse tegen Cambuur zonder Wittek, wel goed nieuws over Dasa
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Wittek, die in de heenwedstrijd in Leeuwarden goed was voor drie assists, viel uit op de training. De precieze aard van zijn blessure moet nog worden vastgesteld na verdere onderzoeken. De wedstrijd tegen Cambuur komt voor de Duitse linksachter sowieso te vroeg, Million Manhoef en Romaric Yapi kunnen op zijn positie uit de voeten.

Wittek is niet de enige op de absentielijst. Yann Gboho dreigt dit seizoen niet meer in actie te komen vanwege een liesoperatie. De huurling van Stade Rennais is afgelopen week geopereerd. Nikolai Baden Frederiksen is nog herstellende van zijn tijdens de interlandperiode opgelopen enkelblessure, terwijl Dominik Oroz nog altijd in Oostenrijk verblijft vanwege een dienstplichtprocedure. Dasa keert terug na een positieve coronatest en een gedwongen langer verblijf in Israël.

De thuiswedstrijd tegen Cambuur is een duel tussen twee van de zwakst presterende Eredivisie-ploegen van 2022. Voor beiden staat er een plek bij de eerste acht op het spel, een plaats die recht geeft op play-offvoetbal. Vitesse hoopt een grote stap richting de play-offs te zetten. 'We hebben de kans Cambuur op een ruimere afstand te zetten', weet trainer Thomas Letsch. 'Het grootste probleem momenteel ligt in de strafschopgebieden. Een wedstrijd controleren is leuk, maar uiteindelijk gaat het om het maken en voorkomen van doelpunten.'

De eerste ontmoeting van dit seizoen eindigde in 1-6 in Arnhems voordeel. De wedstrijd staat in de boeken als het duel onder Letsch waarin Vitesse het vaakst gescoorde heeft. Middenvelder Sondre Tronstad nam in december twee treffers voor zijn rekening. Hij beseft dat zijn ploeg een resultaat nodig heeft. 'Gevoelsmatig hebben we wel weer even een goed optreden nodig. De drie punten zijn het belangrijkste.' Vitesse won in 2022 alleen van Feyenoord en NEC en speelde gelijk tegen FC Utrecht en Heracles Almelo.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
11
N.E.C.
34
10
8
16
38-52
-14
38
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.