Vitesse na puntje tegen NAC nog altijd niet veilig

Vitesse is nog altijd niet zeker van direct lijfsbehoud in de Eredivisie. De Arnhemmers stonden tegen NAC lang op voorsprong, maar gaven de winst in de slotfase weg.

Vitesse na puntje tegen NAC nog altijd niet veilig

De eerste kans was in een slecht gevuld Gelredome voor de bezoekers. De in de basis teruggekeerde Matthew Amoah bediende met een slim steekballetje Edwin de Graaff, maar de middenvelder stuitte op Piet Velthuizen.

Het was Vitesse dat op voorsprong kwam. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar had nog wel een antwoord op de kopbal van de Braziliaan Claudemir, maar was kansloos op de rebound van Santi Kolk.

Lange tijd bleef dat de enige treffer in Arnhem. De thuisploeg rekende zich al rijk, maar Edwin de Graaff besliste anders. Kort voor tijd reageerde de aanvoerder het meest attent op een klutsbal en tekende voor de late gelijkmaker.

Met het behaalde puntje is Vitesse nog altijd niet verzekerd van direct lijfsbehoud. De ploeg van Theo Bos komt op een puntentotaal van 31. Het gat met Sparta, dat op plaats zestien staat, bedraagt nu vijf punten. De Rotterdammers hebben nog drie duels te spelen en zouden Vitesse dus nog kunnen inhalen.

NAC heeft zich zo goed als zeker verzekerd van plaats 9 en dus deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Brabanders verzamelden 45 punten uit 32 duels en hebben een voorsprong van zeven punten op Roda JC, dat nog drie duels te spelen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen