Goede start genoeg voor zege NAC Breda op Roda JC

NAC Breda heeft in eigen huis Roda JC met 1-0 verslagen. De ploeg van Robert Maaskant begon sterk aan het duel en dat bleek genoeg voor de overwinning.

Na lang blessureleed speelde Kris De Wree vorige week tegen RKC Waalwijk (5-1 winst) nog twintig minuten mee, nu begon de Belgische verdediger in de defensie bij Roda JC. De opstelling van tegenstander NAC Breda kende weinig verrassingen.

Vanaf de eerste minuut begon NAC Breda sterk aan de wedstrijd. Het creëerde via Edwin de Graaf, Anthony Lurling en Donny Gorter kansen, maar had na een kwartier een strafschop nodig om aan de leiding te komen. Gorter schoot bekwaam raak.

Vanaf dat moment gaf de thuisploeg het initiatief uit handen en was het Roda JC dat de wedstrijd bepaalde. Voor rust trof Morten Skoubo nog de lat en deed dat na rust nogmaals. Bovendien weerhield Jelle ten Rouwelaar de Deense aanvaller van een doelpunt door redding te brengen op zijn schot in de korte hoek.

Ook Mads Junker kopte nog op het houtwerk. Tot treffers leidde het niet en bleek NAC Breda aan de goede openingsfase genoeg te hebben om de drie punten in eigen huis te houden. De enige overwinning die Roda JC boekte was dat Pa-Modou Kah nu wel bereid was om vlak voor tijd in te vallen.