Vitesse laat oog vallen op spits Adrian Grbic

Reacties

Vitesse hoopt Adrian Grbic als nieuwe spits binnen te halen. De Oostenrijker staat onder contract bij Ligue 1-club Lorient, maar zou op huurbasis mogen vertrekken. Trainer Thomas Letsch hoopt de 25-jarige Grbic voor de rest van dit seizoen aan de selectie toe te voegen.

Vitesse laat oog vallen op spits Adrian Grbic
© Pro Shots

Vitesse zoekt naar offensieve versterking nadat de spitsen Oussama Darfalou (naar PEC Zwolle) en Julian Von Moos (FC Sankt Gallen​​​​​​​) deze transferperiode besloten hun heil elders te zoeken. Met Loïs Openda, Nicolai Baden Frederiksen en Thomas Buitink hadden de Arnhemmers drie volwaardige aanvallers over. Van hen is Openda op huurbasis (van Club Brugge) actief in Arnhem.

Letsch maakte er geen geheim van een vierde spits te willen hebben als vervanger van Darfalou. Vitesse zou Danilo van Ajax op de korrel hebben, maar een officieel bod is in Amsterdam nooit uitgebracht.

Vanuit Frankrijk meldden bronnen dat Lorient niet tevreden is over Grbic. Hij scoorde één keer in zeventien optredens en maakte met name minuten als invaller.

Lorient had Grbic in de zomer van 2020 overgenomen van Clermont Foot. Voor die club maakte hij in de Franse Tweede Divisie zeventien treffers. Grbic brak in Oostenrijk op het hoogste niveau door bij Altach, daarvoor speelde hij in de Tweede Bundesliga voor Floridsdorfer AC. Hij speelde als jeugdspeler voor SC Wiener Viktoria, Rapid Wien en VfB Stuttgart.

Grbic, bijna 1 meter 90 lang en tweebenig, heeft vijf interlands namens Oostenrijk gespeeld waarin hij twee keer scoorde. Hij debuteerde in september 2020 tegen Noorwegen en doorliep de Oostenrijkse nationale jeugdelftallen.

Spelersprofiel

A. Grbic


Geboortedatum:
4 augustus 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Wien
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
FC Luzern
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.