Contract van Tannane bij Vitesse ontbonden

Reacties

Oussama Tannane en Vitesse zijn per direct uit elkaar gegaan. De club laat weten dat het contract van de veelbesproken middenvelder annex aanvaller is ontbonden.

Contract van Tannane bij Vitesse ontbonden
© Pro Shots

Vorig seizoen was Tannane nog een van de smaakmakers bij het Vitesse van coach Thomas Letsch. Vitesse werd vierde, plaatste zich voor Europees voetbal en haalde de bekerfinale. Daarin was Ajax uiteindelijk te sterk.

Dit seizoen liep het helemaal anders. Tannane hoopte in de zomer op een transfer, maar die kwam er niet. Terwijl Vitesse in de voorbereiding aan een team zonder hem gebouwd had. Toen eenmaal bleek dat Tannane moest blijven, zat hij vaker op de bank dan hem lief was. Na het uiten van zijn ontevredenheid over die reserverol raakte hij in onmin met Letsch. Vervolgens werd hij door de Vitesse-trainer in oktober uit de selectie gezet. De Duitse coach zag niet de juiste houding bij zijn sleutelspeler van weleer. Sindsdien trainde Tannane mee met Vitesse Onder-21. Uiteindelijk zou het niet meer goedkomen tussen de partijen. 

Vrijdag verschenen de berichten dat Tannane op weg is naar het Turkse Göztepe, de nummer negentien van Turkije. Bij het afronden van die overgang hoeft Tannane in ieder geval geen rekening meer te houden met Vitesse.

Tannane kwam in de zomer van 2020 over van Saint-Étienne. In 2,5 jaar bij Vitesse was de elfvoudig international van Marokko goed voor 61 duels. Daarin maakte hij vijftien doelpunten en leverde hij zeventien assists.

Voor zijn tijd in Arnhem en Frankrijk kwam Tannane onder meer uit voor Heracles Almelo en FC Utrecht.

Spelersprofiel

O. Tannane


Geboortedatum:
23 maart 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Tétouan
Nationaliteit
Marokko
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Umm Salal SC
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.