Vitesse kan nu al score 2016 overtreffen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Vitesse vervolgt het zware schema zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Vitesse kan nu al score 2016 overtreffen
 
Speelronde7
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterBjörn Kuipers

• Vitesse triomfeerde vorige week zondag bij Ajax en meldde zich daardoor na zes speelrondes in de topdrie. Na een sterke start is FC Utrecht juist weggezakt. De laatste twee duels gingen met 4-0 (bij FC Twente) en 1-7 (tegen PSV) verloren.

• Pas drie keer in 32 pogingen boekte FC Utrecht een overwinning bij Vitesse. De Arnhemmers kwamen 22 keer als winnaar uit de strijd en zeven keer voegden beide clubs een punt toe na een onderlinge confrontatie.

• Mede dankzij de triomf bij Ajax noteerde Vitesse na zes speelrondes de een na beste score sinds de invoering van het systeem van drie punten voor een zege in 1995. Vier jaar geleden stonden de Arnhemmers in dit stadium van de jaargang op veertien punten, eentje meer dan nu.

In het Europa League-toernooi verloor Vitesse donderdag van Nice
Samenvatting Ajax - Vitesse

• Vitesse verzamelde sinds de jaarwisseling al 41 punten en heeft nog maar één punt nodig om de score van 2016 te overtreffen.

• Liefst 95 procent van de passes die Thulani Serero verstuurde, kwamen aan op de plaats van bestemming. Het hoogste percentage voor een speler met minimaal drie Eredivisie-duels achter zijn kiezen. In het Europa League-duel met OGC Nice van donderdag (3-0 verlies) stond Serero uitgerekend door een foute pass aan de basis van de 2-0.

• Maakt Tim Matavz de bingokaart vol? De Sloveen trof tegen zeventien van de huidige achttien Eredivisie-teams doel, maar vond nog nooit het net tegen FC Utrecht.

Samenvatting FC Utrecht - PSV

• In wedstrijden van FC Utrecht vielen dit Eredivisie-seizoen al zeven goals in het eerste kwartier: vier van de Domstedelingen zelf en drie van de tegenstander.

• Mede door het verlies van Vitesse bij OGC Nice is FC Utrecht nog altijd de enige Nederlandse club die dit seizoen Europese zeges heeft geboekt. De Domstedelingen werden eind augustus door Zenit Sint-Petersburg uitgeschakeld in het Europa League-toernooi.

De laatste vijf edities van Vitesse - FC Utrecht:

SeizoenUitslag
2012/132-0
2013/143-1
2014/153-3
2015/161-3
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.