Vitesse heeft 'intelligente middenvelder' Tronstad binnen

Reacties

Vitesse heeft zich verzekerd van de diensten van Sondre Tronstad. De 24-jarige middenvelder komt over van FK Haugesund en tekende tot medio 2023.

Vitesse heeft 'intelligente middenvelder' Tronstad binnen
© Pro Shots

Vitesse deed verschillende keren tevergeefs een bod op Tronstad. Zijn club Haugesund ging uiteindelijk toch door de knieën voor de Arnhemmers, waarmee de weg vrij was voor het tweede buitenlandse avontuur van de middenvelder.

Tronstad verhuisde in 2014 van IK Start naar Huddersfield Town. Zonder een optreden voor de Engelse club keerde hij in 2016 terug naar zijn geboorteland, waar hij met Haugesund de draad weer oppakte.

Zijn spel zorgde voor interesse van Vitesse. 'We volgden Sondre al een lange tijd', zei technisch directeur Marc van Hintum. 'Hij is een intelligente en controlerende middenvelder, met een ijzersterke wedstrijdmentaliteit. Hij werkt keihard, maar is ook in de opbouw van waarde.'

Tronstad staat te trappelen zich in het Vitesse-shirt te tonen. 'Ik kan niet wachten om aan te sluiten en mij op het veld te laten gelden', zei de Noor, die volgende week speelgerechtigd is. 'De eerste kennismaking met de club en de mensen is heel positief. Ik ben ook al in Arnhem gaan rondkijken en dat ziet er als een fijne en mooie stad uit. De manier van spelen in de Eredivisie ligt mij heel erg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.