Vitesse geeft in kelderkraker de juiste reactie op bekerblamage

Vitesse heeft zaterdagavond de stap naar de middenmoot gemaakt, door concurrent FC Emmen te verslaan. Daarmee poetste de ploeg van Phillip Cocu het geschonden blazoen weer wat op.

Vitesse
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Vorige week boekte Vitesse zijn eerste competitiezege onder Cocu, bij SC Cambuur (0-3), maar vervolgens werden de Arnhemmers woensdagavond door Kozakken Boys uit het TOTO KNVB-bekertoernooi gekegeld. Na een 2-2 gelijkspel namen de amateurs uit Werkendam de strafschoppen tegen. Zaterdag hoopte Cocu een reactie van zijn ploeg te zien.

Het begin van Vitesse was niet goed. Emmen leek al vroeg op voorsprong te komen, maar de goal van Mark Diemers werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Hierna werd er ook nog een bal van de Vitesse-lijn gehaald en zo zat het dus weer niet mee voor Emmen, de ploeg die dit seizoen zo moeizaam scoort. Geen team uit de Eredivisie maakte zo weinig goals als de promovendus uit Drenthe.

Uit het niets zette Gabriel Vidovic Vitesse na ruim twintig minuten op voorsprong. Hij kreeg de bal met wat toeval voor zijn voeten en schoot van dichtbij raak. Kort voor rust verdubbelde Maximilian Wittek vervolgens de marge, met een vrije trap waarbij de muur van Emmen én doelman Mickey van der Hart er niet goed uitzagen. Wittek zat al even op dit doelpunt te wachten.

Vitesse leek met de 2-0 voorsprong wel zeker van de overwinning. Emmen maakte na rust niet echt de indruk dat het geloofde in een comeback en lange tijd gebeurde er dan ook nauwelijks iets op het veld. Het werd weer spannend na een van richting veranderd schot van Diemers (2-1), maar verder kwam Emmen niet. De manschappen van Dick Lukkien blijven daardoor op zes punten staan; dat zijn er nu vijf minder dan Vitesse, dat is opgeklommen naar de elfde plaats in de Eredivisie.