Vitesse na strafschoppen uitgeschakeld door amateurs

Vitesse is woensdag op zeer pijnlijke wijze uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB-beker. Tweededivisionist Kozakken Boys was na strafschoppen te sterk voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. FC Emmen had een verlenging nodig tegen ADO '20.

Kozakken Boys
ns
2 - 2
Vitesse
Vitesse

De formatie van Cocu kwam wel vroeg op voorsprong tegen de club uit de Tweede Divisie. Bartosz Bialek schoot de bal hard tegen de touwen. De Arnhemmers gingen echter niet met 0-1 rusten. Lars Hutten knalde vanuit een vrije trap op prachtige wijze raak en zorgde zo voor 1-1. Na rust leek Vitesse zich te herstellen toen Kacper Kozlowski met wat geluk voor 1-2 zorgde.

Kozakken Boys liet zich echter niet uit het veld slaan. De thuisploeg kwam dankzij Lowie van Zundert weer langszij. Voor de spits van de Tweededivisionist was het een bijzondere goal. Van Zundert komt uit Nijmegen en speelde in de jeugdopleiding van aartsrivaal NEC. Kozakken Boys veroordeelde Vitesse zo tot een verlenging en zelfs een strafschoppenreeks, omdat het na honderdtwintig minuten nog altijd 2-2 stond. Door een tweede goal van Bialek ging een streep vanwege een eerdere overtreding.

In de penaltyreeks miste Melle Meulensteen de vierde Arnhemse strafschop. Het bleek de enige misser in de reeks te zijn, waardoor Kozakken Boys stuntte. De club uit Werkendam gaat in de koker voor de volgende ronde.

ADO '20
ADO '20
nv
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Emmen leek een eenvoudige bekeravond tegemoet te gaan. Tegenstander ADO '20 moest namelijk al na tien minuten verder met tien man. Ruben Doesburg kreeg de rode kaart voor een overtreding op Julius Dirksen. De ploeg uit Heemskerk hield daarna echter stand en kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong dankzij Feyo Glim. Het was aan de ingevallen Richairo Zivkovic te danken dat Emmen niet uitgeschakeld werd. De spits maakte op aangeven van Mohamed Bouchouari zijn eerste goal voor Emmen.

De bezoekers slaagden er echter niet in om een verlenging te voorkomen, waardoor er een voor Emmen ongewenst half uur bij kwam in Heemskerk. Daarin maakten twee invallers het verschil. Azzeddine Toufiqui scoorde op aangeven van Ole Romeny, waardoor Emmen met hangen en wurgen de tweede ronde van het bekertoernooi bereikte.