Vissel Kobe wil Iniesta op bijzondere manier eren

Reacties

Als het aan Vissel Kobe ligt, komt er een standbeeld van Andrés Iniesta voor het stadion van de club. De Japanners kondigden maandag een crowdfundactie aan om het project te bekostigen. Er is ongeveer vijftien miljoen yen (115 duizend euro) nodig voor het bronzen standbeeld.

Vissel Kobe wil Iniesta op bijzondere manier eren
© Pro Shots

De 37-jarige Iniesta speelt sinds de zomer van 2018 bij Vissel Kobe en ligt daar nog tot begin januari 2024 vast. De Spanjaard is de grote ster van het Japanse voetbal en hielp de club volgens persbureau AFP al aan meer dan honderd miljoen dollar aan inkomsten. In Japan verschijnt hij regelmatig in reclamespotjes.

Vissel Kobe werd met Iniesta nog geen kampioen, maar won wel de nationale beker (2019) en de Super Cup (2020). 'Dat het een wonder is om Iniesta te zien spelen in Japan is geen overdrijving', zo staat te lezen op de clubwebsite van Vissel Kobe waarop de crowdfundactie wordt aangekondigd.

Supporters en andere belangstellenden kunnen het bedrag inleggen dat zij kunnen missen. Afhankelijk van de hoogte van de bijdrage kan er bijvoorbeeld een foto met Iniesta worden gemaakt. Mensen die meer geld inbrengen, kunnen meedenken over welke houding de middenvelder moet aannemen voor het standbeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Andrés Iniesta
Meer over Andrés Iniesta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.