Visie RKC betaalt zich weer uit met transfer Meulensteen naar Vitesse

Reacties

Vitesse heeft de transfer van Melle Meulensteen afgerond. De 22-jarige verdediger komt over van RKC Waalwijk en heeft in Arnhem zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

Visie RKC betaalt zich weer uit met transfer Meulensteen naar Vitesse
© Pro Shots

VI maakte donderdag al melding van de transfer van Meulensteen, die RKC ongeveer één miljoen euro oplevert. De kassa rinkelt zo in Waalwijk, want Ahmed Touba werd donderdag ook al verkocht aan Istanbul Basaksehir. Dat Meulensteen nu de overstap naar Vitesse maakt, is volgens algemeen directeur Frank van Mosselveld het resultaat van de enorme groei die de aanvoerder afgelopen seizoen heeft doorgemaakt. 'Dit is wederom het gevolg van onze visie waarbij we de focus leggen op het ontwikkelen van spelers. Het zorgt ervoor dat de frequentie van transfers aan het toenemen is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vitesse was na het vertrek van Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen op zoek naar verdedigers en is blij met de komst van Meulensteen. 'Melle is een veelzijdige, stabiele en voetballende verdediger, die de Eredivisie door en door kent. Als aanvoerder van RKC gaf hij op een goede manier leiding aan de defensie en de rest van de ploeg. Met zijn leiderschapsvaardigheden en voetballende kwaliteiten is Melle een belangrijke toevoeging aan ons team', zegt technisch directeur Benjamin Schmedes, die stelt dat Vitesse ook waarde wil crëeren met het langdurig vastleggen van Meulensteen.

Schmedes denkt dat de verdediger zich in Arnhem nog verder kan ontwikkelen. Zelf was Meulensteen voor zijn gevoel ook klaar voor deze stap. 'Na een zeer geslaagde periode van vierenhalf jaar in Waalwijk is dit een mooie stap in eigen land. Tijdens mijn gesprekken met Vitesse werd mijn gevoel bevestigd dat dit een prachtige club is, waar ik heel goed pas en de volgende stappen in mijn carrière kan zetten. Ik ben blij dat ik direct het veld op kan met mijn nieuwe teamgenoten. We gaan er samen iets moois van maken', aldus Meulensteen, die na rechtsback Carlens Arcus de tweede nieuweling is bij Vitesse.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer M. Meulensteen
Meer over M. Meulensteen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.