Elftal van de Week: Rotterdam pakt opnieuw de spotlights

Reacties

Sparta Rotterdam en Excelsior boekten zondag allebei een overwinning en zijn daarmee  met allebei twee spelers deels hofleverancier in VI's Elftal van de Week. Ook AZ en Vitesse hadden twee ijzers in het vuur. 

Elftal van de Week: Rotterdam pakt opnieuw de spotlights
© Pro Shots

Sparta won na een paar mindere weken weer eens: op het eigen Kasteel ging degradant SC Cambuur met 4-1 over de knie. Voor het optreden tegen de ploeg uit Leeuwarden werd Nick Olij met een 7,5 beloond, Younes Namli kreeg zelfs een 8. Het leverde de heren een plekje in dit team op. Elders in Rotterdam was de ontlading veel groter.

Excelsior won met 3-0 van Fortuna Sittard en omdat FC Emmen thuis verloor, weten de Kralingers zich verzekerd van nog een jaar Eredivisie. Twee van de uitblinkers waren doelpuntenmakers Kik Pierie en Kenzo Goudmijn, die in ons elftal terug te vinden zijn. Dat zal dit seizoen een unicum zijn: Rotterdam vaardigt vier splers af voor het Elftal van de Week, en er zit geen enkele Feyenoorder bij. Daarvoor waren de individuele prestatis tijdens de 1-3 zege in Emmen kennelijk niet toereikend.

Jesper Karlsson en Jordy Clasie bewezen hun waarde voor AZ door allebei prachtig te scoren, het leverde het duo in Alkmaarse dienst ook een uitverkiezing op. De meest spectaculaire wedstrijd, PSV - SC Heerenveen, levert aan beide kanten een afgevaardigde: Joey Veerman namens de thuisploeg, Antoine Colassin voor de bezoekers. Het elftal wordt gecompleteerd door drie spelers die met hun ploeg ruim wonnen: Million Manhoef en Melle Meulensteen van Vitesse (6-0 tegen FC Groningen) en Gijs Smal namens FC Twente (0-5 bij RKC Waalwijk).

Enkele uitblinkers missen door de hoge cijfers deze week de boot. Ajax-trio Jorrel Hato, Edson Álvarez en Steven Bergwijn komt met een 7,5 net niet in aanmerking, net als Go Ahead Eagles ondanks een eclatante zege niet vertegenwoordigd is. Echt ongelukkig is Michal Sadílek, die voor zijn sterke spel in Waalwijk een 8 kreeg en toch niet in deze ploeg is beland.

Elftal van de week - speelronde 33

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.