Vitesse haalt aanvoerder Melle Meulensteen weg bij RKC Waalwijk

Reacties

RKC Waalwijk en Vitesse hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Melle Meulensteen naar Arnhem. De aanvoerder van de Waalwijkers stond vorige week nog op het veld tijdens de eerste training van RKC, maar bevestigde toen al dat er serieuze binnenlandse interesse was. Woensdag bereikten RKC en Vitesse een akkoord over een transfersom van ongeveer een miljoen euro. Meulensteen ondergaat donderdag de medische keuring en hoopt spoedig Vitesse-speler te zijn.

Vitesse haalt aanvoerder Melle Meulensteen weg bij RKC Waalwijk
© Pro Shots

Dat Meulensteen na vierenhalf jaar RKC Waalwijk zou gaan verlaten, was na het seizoen al duidelijk. In de winterstop wilde Willem II de centrale verdediger nog overnemen, maar daar wilde RKC op dat moment niets van weten. Meulensteen zei de houding van de Waalwijkers te begrijpen, maakte het seizoen keurig af door RKC naar handhaving te leiden en had de toezegging op zak dat zijn werkgever deze zomer mee zou werken indien er een acceptabel bod zou komen. ‘Ik reken niet op Melle’, bekende trainer Joseph Oosting afgelopen week al.

Dat uitgerekend Vitesse met Meulensteen aan de haal gaat is aan de ene kant verrassend en aan de andere kant logisch. Het overnamenieuws eerder deze week speelt op de achtergrond een rol en het aantrekken van Meulensteen is het signaal dat er daadwerkelijk ruimte is om een transfersom te betalen voor spelers. De speler Meulensteen past daarnaast prima bij de filosofie van Vitesse. De voormalige middenvelder ontwikkelde zich als centrale verdediger, is opbouwend aanwezig, durft door te schuiven en staat in defensief opzicht zijn mannetje.

Ook speelde Meulensteen bij RKC afwisselend in een viermansdefensie en met drie centrale verdedigers, iets wat onder Thomas Letsch ook in Arnhem geregeld gebeurt. Met het vertrek van de verdedigers Eli Dasa, Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen heeft met name het aantrekken van nieuwe verdedigers prioriteit in Arnhem.

Meulensteen is na de Haïtiaanse rechtsback Carlens Arcus de tweede nieuweling. Million Manhoef, Marcus Steffen en Thomas Buitink ondertekenden nieuwe verbintenissen. Meulensteen tekent bij Vitesse een meerjarig contract en levert RKC een transfersom van ongeveer een miljoen euro op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.