RKC zwaait Touba uit: 'Bevestiging dat we aan grote clubs kunnen verkopen'

Reacties

Ahmed Touba verruilt RKC Waalwijk definitief voor Istanbul Basaksehir. De 24-jarige verdediger tekent een contract voor drie seizoenen met een optie op nog een jaar bij de nummer vier van Turkije. Bij RKC heerst trots. Naar verluidt ontvangt de club een bedrag van rond de twee miljoen euro.

RKC zwaait Touba uit: 'Bevestiging dat we aan grote clubs kunnen verkopen'
© Istanbul Basaksehir

'Het ontwikkelen van spelers is een belangrijke pijler in onze clubvisie', zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite van RKC. 'Ahmed heeft de afgelopen twee seizoenen 62 wedstrijden gespeeld voor RKC en zich opgewerkt tot Algerijns international.'

'Daarmee maakt hij nu een mooie transfer naar een top 4-club uit Turkije, wat voor ons als RKC ook de bevestiging is dat we in staat zijn om spelers dermate te ontwikkelen dat we ze aan grote clubs kunnen verkopen', voegde Van Mosselveld toe.

Touba laat RKC na twee jaar achter zich en is niet de enige speler die vertrekt. Melle Meulensteen staat op het punt om te verkassen naar Vitesse. RKC zwaaide eerder onder anderen Alexander Büttner, Finn Stokkers, Jens Odgaard en Richard van der Venne uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.